Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg gruer meg veldig

Thor Hushovd tapte innspurtthrilleren. Nå begynner blodslitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hushovd stakk snuta si fram få sekunder før mål, og spurtet som best han kunne. Men det holdt ikke denne gangen heller. Italienske Alessandro Pettichi ble for sterk igjen - for fjerde gang hittil i Touren. I de kommende etappene regner han ikke med å være med i seierskampen.

- Akkurat nå gruer jeg meg veldig til å kjøre i fjellene, for nå er jeg litt sliten, men etter at jeg får sovet i natt og roet det ned, skal jeg nok komme meg gjennom de neste dagene, sier Hushovd etter dagens etappe som sluttet i Lyon.

Lørdag kjører Tour de France inn i Alpene med rittets lengste etappe på 230,5 kilometer. Rytterne skal over fem fjelltopper på veien til Morzine.

- De neste dagene kommer jeg til å kjøre gjennom bare for å klare tidsgrensen. For meg kommer det til å bli om å gjøre å spare mest mulig krefter. Men uansett hvordan man snur og vender på det, kommer det til å bli et blodslit. Hadde jeg vært med og kjempet foran i feltet, kunne det kanskje ha vært litt moro, men en halv time bak teten, der jeg kommer til å ligge, er det ikke mye å kose seg over, sier Hushovd.

Nordmannen prøvde å stikke fra de andre tidlig i etappen, men ble raskt hentet inn igjen. Også andre ryttere ble hentet opp igjen da de forsøkte seg med et brudd tidlig, blant andre Hushovds lagkamerat Stephane Auge.

Etter 35 km lyktes derimot Stuart O'Grady og Anthony Geslin (Boulangere) med å rykke fra de andre. På det meste hadde de et forsprang på over 18 minutter. Kilometeren før mål hadde ikke O'Grady og Geslin mer å gi, og de var sjanseløse i innspurten.

Petacchi (Fassa Bortolo) overtok den grønne poengtrøya. Australieren Baden Cooke (FdJeux) ble nummer to, mens italieneren Farbrizio Guidi (Bianchi) kom på tredjeplass.

Victor Hugo Pena fra Colombia beholder den gule ledertrøya.

De neste tre dagene skal rytterne kjøre 634 kilometer i fjellheimen. Lørdag er det mål i alpinbyen Morzine, søndag er det målgang i L'Alpe d'Huez, og mandag går rytterne i mål i Gap. Deretter blir det en flat etappe ned til Marseille, så står en hviledag med transport på programmet, før feltet kjører inn i Pyreneene og nye dager med blodslit for de rytterne som fortsatt er med i rittet da.

BEST IGJEN: Alessandro Petacchi var sterkest i spurten igjen.
SPURTER: Thor Hushovd viste at han har spurtegenskaper i verdensklasse. Men det holdt ikke helt inn.