- Jeg hadde 12 golfballsvulster rundt i kroppen

Lance fortalte om krefthelvetet sitt i Oslo i dag.

ETTERTRAKTET FOREDRAG: Lance Armstrong holdt i formiddag et foredrag i Folketeateret i Oslo, hvor han fortalte om veien tilbake fra kreften. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
ETTERTRAKTET FOREDRAG: Lance Armstrong holdt i formiddag et foredrag i Folketeateret i Oslo, hvor han fortalte om veien tilbake fra kreften. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOLKETEATRET (Dagbladet.no): Lance Armstrong hadde akkurat fylt 25 år da han høsten 1996 fikk sjokkbeskjeden. Han var verdensmester og hadde vunnet en Tour de France-etappe.

Så sa legene at han hadde kreft.

En av verdens best trente syklister ble rammet av den nådeløse sykdommen som har utvalgskriterier ingen forstår. Testikkelkreften spredde seg til lungene og hjernen.

- Forteller ikke om testikkelkreftHistorien om Lance Armstrongs kreft er en av de gode historiene. Det finnes millioner av fortellinger som ikke er i nærheten av å ha en så lykkelig slutt.

Tre år etter diagnosen slo amerikaneren tilbake og vant Tour de France. Han gjorde det de neste seks åra også.

I dag fortalte en av tidenes beste syklister om sykdommen, veien tilbake og hvor viktig det er at folk er den bevisst og gjør en innsats for å gjøre kreften mindre dødelig.

- I 1996, i Texas, sier du ikke til noen at du har testikkelkreft. Det var som om en kvinne på 70-tallet skulle sagt at hun hadde en kul i brystet. Du sier det bare ikke, sa Lance til en full sal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer