PRINSENS FAVORITT: Zlatan Ibrahimovic får ros av Monaco-regenten prins Albert, selv om han spiller for konkurrenten Paris St. Germain. Prins Albert legger ikke skjul på at han gjerne skulle sett den svenske spissen i sitt eget favorittlag. Foto: Franck Fife / AFP / NTB Scanpix
PRINSENS FAVORITT: Zlatan Ibrahimovic får ros av Monaco-regenten prins Albert, selv om han spiller for konkurrenten Paris St. Germain. Prins Albert legger ikke skjul på at han gjerne skulle sett den svenske spissen i sitt eget favorittlag. Foto: Franck Fife / AFP / NTB ScanpixVis mer

- Jeg hadde betalt mye for Zlatan

Prins Albert skryter av konkurrentens spiss.

(Dagbladet): At Zlatan Ibrahimovic har mange beundrere er ingen hemmelighet - men at mannen som til daglig kan hygge seg med stjernemannskapet i sitt eget fyrstedømme, prins Albert, skyter både åpent og hemningsløst av den svenske superspissen er litt overraskende.

Men han er kanskje som oss andre:

Man verdsetter kvalitet når man ser det, selv om prinsens anerkjennelsen samtidig er en indirekte innrømmelse av at fyrstedømmets fotballstolthet ikke er kan måle seg med konkurrentens slagkraft på topp.

- Ville aldri sluppet han
Riktignok er målmaskinen Radamel Falcao ute med skade, men Dimitar Berbatov, Emmanuel Riviere og andre offensive spillere bidrar til at Monaco er bra forspent på topp.

I et intervju med Gazzetta dello Sport hyller han Falcaos spissrival i Paris St. Germain.

- Det er en PSG-spiller jeg hadde vært villig til å betale mye for. Ibrahimovic. Dessverre er han likevel altfor dyr, og PSG ville aldri ha sluppet han. Nå blir det viktig for oss å få Falcao tilbake fra skade. Jeg håper at han blir spilleklar til VM, sier prinsen i Gazzetta dello Sport, ifølge Le10 Sport.

Toppscorer
Det er jo til å forstå:

Zlatan er suveren toppscorer i den franske ligaen, med sine 23 scoringer. Nærmest følger lagkamerat Edinson Cavani med 14.

PSG er også på vei til et suverent seriemesterskap. Ti runder før slutt har de ti poengs luke ned til nettopp Monaco på andreplass.

Monaco-milliarder
Andreplass i den franske ligaen gir plass i Champions League, med andre ord har Monaco uansett hatt en fantastisk sesong, med tanke på at de rykket opp i Ligue 1 før årets sesong.

Den sportslige framgangen skyldes selvsagt milliardene til klubbens ferske eier, den russiske milliardæren Dmitry Ribolovlev, som har ført til at en rekke superstjerner har flyttet til fyrstedømmet.

- Jeg har kjent Ribolovlev i 10 år. For ett og et halvt år siden så han at laget var i vansker og sa til meg at han var klar til å hjelpe dersom jeg hadde behov for han. Han har investert mye penger og han tror at vi kan gjenskape et stort lag, sier prins Albert.

DIGGER ZLATAN: Prins Albert av Monaco. Foto: Scott Heppell / AP / NTB Scanpix
DIGGER ZLATAN: Prins Albert av Monaco. Foto: Scott Heppell / AP / NTB Scanpix Vis mer