- Jeg hadde en fin tid i Manchester

Men nå skal Mikel klå dem i finalen.

LONDON/OSLO (Dagbladet.no): 29. april 2004 ble Lyn-spiller John Obi Mikel kjøpt av Manchester United, men for å gjøre en lang historie ekstremt kort, så er nigerianeren nå i Chelsea.

Onsdag møter han Manchester United på den største scenen som finnes i den internasjonale klubbfotballen, Champions Leage-finalen i Moskva.

- Jeg var ikke United-supporter. Jeg hadde mulighet til å gå dit noen ganger, og jeg hadde en fin tid der. Det er en god klubb med en god historie, sier Mikel, som var i Manchester på prøvespill flere ganger mens han fortsatt var tenåring.

- Hvis ting hadde vært gjort på en riktig måte, hadde jeg gått til Manchester United. Hvorfor ikke? De er en stor klubb. Men ting ble ikke gjort skikkelig, og derfor er jeg her, konstaterer han.

- Vi kan slå dem

Og «der», i Chelsea, ligger han nå an til å få spille sin første mesterligafinale 21 år gammel.

- Vi er ikke redd for å tape. En finale er veldig spesielt. En liten feil kan bli avgjørende, påpeker Mikel.

- Jeg synes at United spiller god fotball. Og vi spiller god fotball. Det betyr ikke noe for meg hva andre mener. Alle så at vi kan slå dem. Alt vi kan gjøre er å forsikre oss om at vi fortsetter å spille god fotball, fortsetter han.

PÅ VEI TIL MOSKVA: Chelseas John Obi Mikel (t.h.) ligger an til å få spille mesterligafinale i svært ung alder. Foto: KEITH HAMMETT/DAGBLADET
PÅ VEI TIL MOSKVA: Chelseas John Obi Mikel (t.h.) ligger an til å få spille mesterligafinale i svært ung alder. Foto: KEITH HAMMETT/DAGBLADET Vis mer

Midtbanespilleren forventer en mesterligafinale preget av taktikkeri, ettersom de to engelske lagene kjenner hverandre godt.

Roser Abramovitsj

Noe annet som finalen nok vil bli preget av, er tilstedeværelsen til Chelseas russiske eier, Roman Abramovitsj. Rublene hans vil helt sikkert drysset over festen.

- Det er hans penger, og han kan kjøpe det han har lyst på. Jeg skjønner ikke hvorfor folk kritiserer ham for det. Han er en stor mann. Jeg respekterer han. Hver gang jeg ser ham, sier jeg hei. Han sier hei til alle, sier Mikel om oligarken.

- Roman kommer inn noen ganger og spiller fotball, forteller unggutten.

Onsdag får vi svaret på om de blå fra brua vinner i Abramovitsj\' hjemland.

- Jeg hadde en fin tid i Manchester