Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg hadde en god følelse fra dag én

Mats Zuccarello (31) er optimistisk før starten i sin nye klubb. Han sier det var avgjørende at Minnesota Wild viste at de virkelig ønsket ham.

Oslo  20180622.
Ishockeyspilleren Mats Zuccarello intervjues før veldedighetskampen "Summer Classic" på Ullevaal stadion.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Oslo 20180622. Ishockeyspilleren Mats Zuccarello intervjues før veldedighetskampen "Summer Classic" på Ullevaal stadion. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble det klart at nordmannens neste stoppested er Minnesota Wild. Zuccarello har skrevet under på en femårskontrakt med klubben som holder til i Saint Paul i Minnesota.

31-åringen har fått en kontrakt som ifølge flere rapporter vil innbringe 255 millioner kroner i løpet av kontraktstiden i Wild.

Hovedpersonen selv fortalte mandag at han er i toppform og klar for å levere på sitt beste nivå.

Følte seg ønsket

- Jeg ser fortsatt på meg selv som ung. Jeg føler meg bedre enn jeg gjorde for fem år siden. Treningsmessig er jeg sterkere. Sesongen jeg hadde, selv om jeg brakk armen, var kanskje den beste jeg har hatt. Jeg føler jeg blir bedre og bedre, sa Zuccarello etter overgangen ifølge Minnesota Wilds hjemmeside.

Etter en god periode i Dallas var Zuccarello koblet til flere klubber. Måten Wild gikk fram på, var avgjørende for nordmannen. Han ble en såkalt «free agent» mandag og kunne signere for hvilken som helst NHL-klubb som ville ha ham.

- Jeg hadde en god følelse fra dag én jeg snakket med dem, og jeg følte at de virkelig jobbet på og ønsket meg. Jeg tror alle mennesker reagerer bra når de føler at de virkelig er ønsket. Så det var spesielt for meg, sier nordmannen ifølge lokalavisen Star Tribune.

Publikumsfavoritt

Før «Zucca» ble byttet bort til Dallas Stars i vinter, gjorde han stor suksess i New York Rangers. I storbyen var han høyt ansett og skuffelsen var stor blant mange supportere da nordmannen forsvant til Texas.

Etter et kort, men imponerende opphold i Dallas, er det altså Wilds som gjelder for Zuccarello. Laget ble nummer 11 i sin avdeling i 2018/19-sesongen og nådde ikke sluttspillet.

Minnesota Wild ble grunnlagt i 2000 og spiller sine hjemmekamper i Xcel Enery Arena. Tilskuerkapasiteten er 20.554.

Mats Zuccarello samlet totalt 40 poeng på 48 kamper for New York Rangers og Dallas Stars sist sesong. Totalt i NHL er det blitt 355 poeng, fordelt på 114 scoringer og 141 assists.

Nordmannen har spilt to perioder i New York Rangers. Han har også opphold i russisk hockey og i Sverige i tillegg til perioden i Norge med Frisk Asker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!