- Jeg hadde en haug med pallplasser på din alder

Her får Niklas Dyrhaug klar beskjed fra Eldar Rønning om hva som gjelder.

BAK SKJEMA: Niklas Dyrhaug har hatt en god sesong, men her får han vite alt om hva Eldar Rønning hadde oppnådd på samme alder. Fingrene strekker så vidt til nå Rønning ramser opp seirer i Düsseldorf, Kuusamo, Cogne og Val di Fiemme. Foto: Anders Skjerdingstad
BAK SKJEMA: Niklas Dyrhaug har hatt en god sesong, men her får han vite alt om hva Eldar Rønning hadde oppnådd på samme alder. Fingrene strekker så vidt til nå Rønning ramser opp seirer i Düsseldorf, Kuusamo, Cogne og Val di Fiemme. Foto: Anders Skjerdingstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN (Dagbladet): Niklas Dyrhaug (24) fra Tydal i Sør-Trøndelag er årets nykommer i norsk herrelangrenn. Treningskompisen til Petter Northug begynte å vise seg fram under Tour de Ski, og har mot slutten av sesongen vært inne blant de ti beste ved flere anledninger.

Det store målet har vært å kapre karrierens første pallplassering. Og aldri har det vært nærmere enn i går, på den 15 km lange fellesstarten i klassisk stil i Falun.

Dyrhaug spurtet mot kanadiske Len Valjas om tredjeplassen — en kamp han tapte med 0,6 sekunder. Etterpå vanket det en klar beskjed fra Eldar Rønning (29), som ble nummer to i løpet som var den tredje etappen av verdenscupfinalen i Sverige.

- På tide - Nå er det på tide med en pallplass, Niklas. Da jeg var på din alder, hadde jeg en haug med pallplasser, gliste Rønning.

Så listet han opp pallplassene på fingrene, som Dagbladets bilde viser.

Og ganske riktig, Eldar Rønning hadde kanskje en av sine beste sesonger som skiløper som 24-åring. Han vant tre verdenscuprenn, i Düsseldorf (sprint, fristil), Kuusamo (15 km klassisk) og Cogne (15 km klassisk). Han vant også en etappe i Tour de Ski, 30 km klassisk fellesstart i Val di Fiemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer