<strong>BAK SKJEMA:</strong> Niklas Dyrhaug har hatt en god sesong, men her får han vite alt om hva Eldar Rønning hadde oppnådd på samme alder. Fingrene strekker så vidt til nå Rønning ramser opp seirer i Düsseldorf, Kuusamo, Cogne og Val di Fiemme. Foto: Anders Skjerdingstad
BAK SKJEMA: Niklas Dyrhaug har hatt en god sesong, men her får han vite alt om hva Eldar Rønning hadde oppnådd på samme alder. Fingrene strekker så vidt til nå Rønning ramser opp seirer i Düsseldorf, Kuusamo, Cogne og Val di Fiemme. Foto: Anders Skjerdingstad Vis mer

- Jeg hadde en haug med pallplasser på din alder

Her får Niklas Dyrhaug klar beskjed fra Eldar Rønning om hva som gjelder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN (Dagbladet): Niklas Dyrhaug (24) fra Tydal i Sør-Trøndelag er årets nykommer i norsk herrelangrenn. Treningskompisen til Petter Northug begynte å vise seg fram under Tour de Ski, og har mot slutten av sesongen vært inne blant de ti beste ved flere anledninger.

Det store målet har vært å kapre karrierens første pallplassering. Og aldri har det vært nærmere enn i går, på den 15 km lange fellesstarten i klassisk stil i Falun.

Dyrhaug spurtet mot kanadiske Len Valjas om tredjeplassen — en kamp han tapte med 0,6 sekunder. Etterpå vanket det en klar beskjed fra Eldar Rønning (29), som ble nummer to i løpet som var den tredje etappen av verdenscupfinalen i Sverige.

- På tide - Nå er det på tide med en pallplass, Niklas. Da jeg var på din alder, hadde jeg en haug med pallplasser, gliste Rønning.

Så listet han opp pallplassene på fingrene, som Dagbladets bilde viser.

Og ganske riktig, Eldar Rønning hadde kanskje en av sine beste sesonger som skiløper som 24-åring. Han vant tre verdenscuprenn, i Düsseldorf (sprint, fristil), Kuusamo (15 km klassisk) og Cogne (15 km klassisk). Han vant også en etappe i Tour de Ski, 30 km klassisk fellesstart i Val di Fiemme.

- Må jekkes ned Samme vinter tok Rønning også sin første individuelle VM-medalje, med bronse på sprinten i Sapporo. Og ikke minst tok han VM-gull i stafett sammen med Odd-Bjørn Hjelmeset, Lars Berger og Petter Northug.

- Niklas må jekkes litt ned, fastslår Rønning — fortsatt med et bredt glis.

Men allerede i dag kan pallplassen komme for Dyrhaug. Han går ut som nummer fem i den 15 km lange fristiljaktstarten som avslutter minitouren. Opp til ledende Dario Cologna er det et minutt og 13 sekunder, så det kan nok Dyrhaug glemme.

Kamp om pallplassene Bak verdenscupvinneren, kan det imidlertid bli tøff kamp om de andre pallplassene. Len Valjas (Canada) går ut 36 sekunder bak, så følger Devon Kershaw (Canada) 46 sekunder bak, Eldar Rønning 56 sekunder bak og Niklas Dyrhaug 1.12 bak. Rett bak ham igjen, starter Martin Johnsrud Sundby og franske Jean Marc Gaillard.

ROLLEBYTTE? Eldar Rønning slo Niklas Dyrhaug i går.
ROLLEBYTTE? Eldar Rønning slo Niklas Dyrhaug i går. Vis mer

- Det blir en hard kamp, og jeg skal gjøre mitt beste for å ta den pallplassen, sier Dyrhaug, som uansett har følgende budskap til den nybakte femmilsvinneren fra Holmenkollen.

- Jeg tar deg på femmila i NM, Eldar!

• Dagens løp starter kl 13.30.

I dag blir det trolig omvendt, med læregutten foran lagkapteinen.
I dag blir det trolig omvendt, med læregutten foran lagkapteinen. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer