EN BOM: Tora Berger hadde en bom på OL-sprinten. Det ble for kostbart, når hun i tillegg ikke hadde maks dag i sporet. Gullfavoritten endte på 10. plass i OL-åpningen.
EN BOM: Tora Berger hadde en bom på OL-sprinten. Det ble for kostbart, når hun i tillegg ikke hadde maks dag i sporet. Gullfavoritten endte på 10. plass i OL-åpningen.Vis mer

- Jeg hadde en plan, men det er ikke alltid kroppen lystrer like bra

Men Tora går for gull på jaktstarten.

SOTSJI (Dagbladet): Hun stilte til start som favoritt, men Tora Berger (32) endte på 10. plass på OL-sprinten her i Sotsji. Vant gjorde Anastasia Kuzmina, som ble historisk som første kvinne til å forsvare et OL-gull i påfølgende vinterleker.

Men Tora Berger forsikrer at hun ikke «henger med hodet» etter at den første av seks medaljemuligheter forsvant.

- Ble lettere og lettere
- Det var litt tungt i starten, men det positive er at det gikk lettere og lettere. Jeg hadde en god følelse i kroppen på sisterunden. Det tar jeg med meg, sier Tora Berger til Dagbladet.

- Det er fryktelig mange som har lyst på den gullmedaljen, og det er mange som skyter fullt nå. Når jeg da har en bom og i tillegg heller ikke har helt dagen i sporet, så har jeg ikke sjanse.

- Sånn greit bak
Hun er 33,8 sekunder bak teten på tirsdagens OL-jaktstart.

- Jeg er sånn greit bak før jaktstarten, så det er store muligheter. Nå må jeg bare gjøre alt optimalt fram til det løpet, og prøve å plukke så mange plasser som mulig. Jeg skal gi blaffen i alle rundt meg, og gå mitt eget løp, sier hun.

Manglet en gjennomkjøring? I likhet med Emil Hegle Svendsen og Bø-brødrene, så følte altså også Tora seg tung på startstreken. Hegle Svendsen mente etter sprinten at han kanskje burde ha hatt en gjennomkjøring til før sprinten.

Gikk Tora Berger i samme fella?

SKAL REISE SEG: Tora Berger er optimist før tirsdagens jaktstart.
SKAL REISE SEG: Tora Berger er optimist før tirsdagens jaktstart. Vis mer

- Jeg hadde et skikkelig testløp for et par dager siden, så jeg følte at jeg hadde hatt den gjennomkjøringen jeg trengte for at det skulle løsne, sier hun til Dagbladet.

•Tiril Eckhoff endte på 18. plass, Ann Kristin Aafedt Flatland på 24. plass, mens Synnøve Solemdal endte helt nede på 35. plass.