- Jeg hadde en tung dag

Hushovd ble nummer fem. McEwen vant etappen foran O\'Grady.

(Dagbladet.no:) Thor Hushovds to gjenværende konkurrenter om den grønne spurttrøya - Robbie McEwen og Stuart O\'Grady - spiste seg noen poeng innpå nordmannen i dagens spurt.

McEwen fikk 35 poeng da han vant etappen foran O\'Grady (30 poeng), mens Hushovd fikk 22 poeng da han ble nummer fem over målstreken. Nordmannen beholder imidlertid poengtrøya inntil videre.

Hushovd har 164 poeng, O\'Grady 150 og Robbie McEwen 142 poeng.

- Tung dag

Mens McEwen ble trukket godt opp av lagkameratene, og O\'Grady la seg på bakhjulet hans på høyresida av oppløpet, spurtet Thor alene på motsatt side av gata. I mål ble han slått med noen centimetre av Quickstep-rytter GuidoTrenti i kampen om fjerdeplassen.

- Sånn er det i en spurt, det er små marginer. I dag hadde jeg en tung dag, og jeg klarte ikke å få den optimale posisjonen, sier Hushovd til NRK.

Gjennom hele etappen i dag var det ryttere i brudd. Inn på oppløpssiden var det Sylvain Chavanel og Christopher Horner som ledet, men de ble slukt på de siste meterne.

Roste laget

TAPTE POENG: Thor Hushovd (i grønn poengtrøye helt til høyre) ble bare nummer fem i spurten. Robbie McEwen (i gult) vant foran Stuart O\'Grady (i hvitt). Foto: Reuters/Scanpix
TAPTE POENG: Thor Hushovd (i grønn poengtrøye helt til høyre) ble bare nummer fem i spurten. Robbie McEwen (i gult) vant foran Stuart O\'Grady (i hvitt). Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

McEwens lag Davitamon-Lotto trakk feltet nesten hele veien, og hentet inn ni minutters forsprang til en utbrytergruppe som gikk tidlig i etappen. Etter seieren roste australeren lagets innsats:

- Denne etappen handler ikke om meg. Det handler om laginnsatsen. Jeg trodde ikke det var mulig for hovedfeltet å hente inn bruddet, men lagkameratene mine gjorde det. De holdt konstant 50 kilometer i timen. Det viser hvor sterk lagmoral det er i dette laget, sier McEwen.

Lotto-kapteinen ligger fortsatt et godt stykke bak Hushovd og O\'Grady i poengkampen. Han hevder at han ikke er så opptatt av den grønne trøya.

- Jeg tok inn et par poeng, men jeg er fortsatt langt bak. Jeg er mer interessert i å vinne etapper. Dette var nummer tre, og jeg er fra meg av begeistring, sier McEwen.

Kurt Asle Arvesen kjørte i mål som nummer 53, på samme tid som etappevinner McEwen.

Dagbladet.no fulgte etappen direkte: