DIE KÖNIGIN: Marit Bjørgen vant nok en gang i Davos

Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB scanpix
DIE KÖNIGIN: Marit Bjørgen vant nok en gang i Davos Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB scanpixVis mer

- Jeg hadde et håp om å være med i finalen

Bjørgen tok sin 62. verdenscupseier.

DAVOS (Dagbladet): Marit Bjørgen er ustoppelig på de aller fleste distanser, og i Davos er hun spesielt ustoppelig. Bjørgen, som av stadionspeakeren ble utnevnt til «die königin» av langrenn, vinner hver gang  hun stiller opp her.

På dagens sprint gjorde hun det derimot så spennende hun kunne. I spurtduellen med amerikanske Kikkan Randall ble hun dømt foran med ett hundredel etter målfoto.

Det er den minste tidsdifferansen man kan vinne et skirenn med.

- Det var skikkelig artig, det. Jeg hadde et håp om å være med i en finale, men jeg så at det var veldig jevnt etter prologen. Det var bare litt mer enn tre sekunder opp til 30. plassen, så da tenkte jeg at her kommer det til å bli tøffe dueller, sa Bjørgen etter løpet.

For treig
Seieren i dag var hennes 62. verdenscupseier, og hun troner selvsagt øverst på de aller fleste statistikkene. Og selvsagt hadde hun rett når det gjaldt nivået på dagens sprint.

Svenske Charlotte Kalla, sesongåpningens fremste formløper, røk ut allerede i prologen. I semifinalen til Bjørgen gikk Randall og tyske Denise Herrmann videre til finalen.

De tre endte også på pallen til slutt.

Men underveis til finalen var det mange på stadion som lurte på om Marit hadde kontroll. Hun var sist ut fra start i både kvart- og semifinalen, men dro til ut på den andre runden, og sikret seg til slutt seieren.

- Hvorfor legger du deg bakerst?

- Jeg er ikke rask nok, og ikke tøff nok i de avgjørende duellene der man skal finne plasen sin.  Men jeg klarte å holde roen og gjorde det utpå andrerunden. Det går an i en løype som dette, sier Bjørgen til Dagbladet.

Viktig å slå Randall
Bortsett fra den overraskende tredjeplassen på Lillehammer, har Bjørgen gjort rent bord i sesongåpningen. Så hva er det beste hun tar med seg etter nok en helg med seire i verdenscupen?

- Det at jeg klarte å slå Kikkan i en spurt er viktig å ta med seg, smiler Bjørgen med nok en gullmedalje rundt halsen.

Fotnote: Vinnerne i Davos får altså utdelt en gullmedalje sammen med blomsterbuketten.