Pernille Blume operert

- Jeg hadde et hull i hjertet

Den danske svømmeyndlingen Pernille Blume (24) skjønte ikke hva som var galt da hun opplevde nerveforstyrrelser i venstre arm.

HELSEPROBLEMER: Pernille Blume avslører at hun i lengre tid har opplevd problemer med hjertet. Hun ble operert i januar. Foto: AP/Odd Andersen
HELSEPROBLEMER: Pernille Blume avslører at hun i lengre tid har opplevd problemer med hjertet. Hun ble operert i januar. Foto: AP/Odd Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at hun bare er 24 år gammel, har danske Pernille Blume allerede satt sitt avtrykk i svømmesporten. Blant sine gjeveste meritter har hun et OL-gull fra Rio i 2016.

I januar har hun derimot ikke vært å se i bassenget. Nå har Danmarks svømmeforbund avslørt hvorfor:

Blume har vært gjennom en hjerteoperasjon. Det for å minske risikoen for blodpropp og hjertestans.

- Etter en utredning på sykehuset fant legene ut at jeg har hatt en liten blodpropp. I den forbindelse sjekket de også hjertet mitt. Da fant de ut at jeg hadde et mindre hull i hjertet, sier Blume.

Nerveforstyrrelser

Det er dette hullet som skal ha blitt lukket under operasjonen nylig.

Ifølge Ekstra Bladet har Blume i lengre tid opplevd nerveforstyrrelser og smerter i venstre arm, og var gjennom store undersøkelser for å finne ut hvorfor.

Danmarks Radio skriver at problemene strekker seg 18 måneder tilbake i tid.

Hva som blir Blumes neste store konkurranse, er derfor uvisst. Straks skal hun i gang med opptrening på en treningsleir i Sør-Afrika.

- Det blir godt å komme i gang igjen, så jeg kan finne tilbake balansen i kroppen og konkurrere igjen, sier Blume.

Skapte oppstyr

Blume er altså for lengst et etablert navn i svømmesporten, og er ikke fremmed for en og annen skandale. Seinest i august skapte hun stor oppstuss da hun tok et valg som forbløffet ekspertene:

Under EM-semifinalen i 100 meter fri, svømte hun så bra at hun ville ledet etter vendingen. Men i stedet for å ta den og fullføre de siste 50 meterne, klasket hun hånda i bassengveggen, roet helt ned og svømte inn til en sjetteplass.

Med det mistet hun finaleplassen på 100 meter fri. Landslagstreneren var i harnisk.

- Jeg syntes det var et rart og unødvendig valg å gjøre i en semifinale. Det hender at svømmere vil kjøre de første 50 i maks for å prøve å få en bra tid, men det gjør man bare ikke i en semifinale. Hun lå jo an til å ta medalje, og kanskje gull, sa NRK-ekspert Aleksander Hetland til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer