ÅLESUND  20100411.
Aalesunds Enar Jääger (tv), Johan Arneng, Jonathan Parr og Alexander Mathisen jubler og hilser publikum etter 3-1 seieren i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Viking på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
ÅLESUND 20100411. Aalesunds Enar Jääger (tv), Johan Arneng, Jonathan Parr og Alexander Mathisen jubler og hilser publikum etter 3-1 seieren i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Viking på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

- Jeg hadde et lite håp om landslaget

På sikt drømmer Parr om Premier League.

||| (Dagbladet): 21-årige Jonathan Parr var en av to unggutter som fikk plass i Drillos tropp mot Montenegro og Ukraina.

Aafk-venstrebacken forteller at det ikke var noen stor bombe, da trener Kjetil Rekdal ringte med meldingen om at han var tatt ut.

- Jeg snakket med Kjetil først. Jeg ble veldig glad, det var gøy å bli tatt ut.

- Ble du overrasket?

- Både og. Jeg hadde et lite håp om landslaget. Vi har gjort det bra, og jeg visste at John Arne Riise ikke kunne spille begge kampene. Men det var litt overraskende.

Den tidligere Lyn- og KFUM-spilleren har storspilt i vår, og i forrige uke ble han lansert som en kommende landslagsback og salgsobjekt av Dagbladets Esten O. Sæther.

- Ambisjonene er å nå så langt som mulig, men det er ingenting jeg må. Jeg trives veldig godt i Aalesund, men jeg drømmer om en større klubb og en større liga. Det er et mål, sier Parr.

- Hvilken liga og hvilken klubb?

- Jeg er Manchester United-fan, men har ikke noe mål om å komme dit. Hvis jeg skal si liga, så er det Premier League.

Han startet som spiss og kantspiller og ble først i vinter fast på backplassen. Tidligere i dag fikk han et strålende skussmål av Rekdal.

Parr sier at han og Aafk-sjefen sammen bestemte seg for å omskolere oslo-gutten.

- Vi snakket om hvilken posisjon jeg kunne bli best i, og fant ut at det var på backen, sier Parr.

Etter Montenegro-kampen vender 21-åringen tilbake til U21-laget, som spiller mot Finland onsdagen etter.

- Jeg blir ikke skuffet hvis jeg ikke debuterer på A-landslaget. Jeg bare gleder meg over å bli tatt ut, jeg tror det blir en fin opplevelse.