- Jeg hadde flaks

Jula kunne blitt trist for Southampton-spilleren Claus Lundekvam. Natt til tirsdag ble han og to kamerater brutalt slått ned av en asiatisk guttegjeng. - Jeg var heldig. Det var åtte av dem, mot tre av oss. I ettertid ser jeg at det kunne gått langt verre, sier Claus Lundekvam til Dagbladet

- Det hele startet med at vi ble kraftig provosert av tre utenlandske ungdommer av asiatisk opprinnelse. Da de angrep den ene kameraten min, hadde vi ikke noe annet valg enn å forsvare oss. Det ble et realt basketak, forteller Claus Lundekvam.

Ute etter bråk

Han avviser bestemt at han og kameratene opptrådte provoserende.

- Nei, de tre ungdommene var helt tydelig ute etter bråk. Vi handlet bare i selvforsvar, sier Englandsproffen.

Lundekvam trodde bråket var over da angriperne etter hvert trakk seg og stakk av. Southampton-spilleren visste lite om at de tre asiatene dro for å hente forsterkninger.

- Plutselig kom de tilbake med fem stykker til. De gikk direkte til angrep og vi hadde ikke sjanse til å slippe unna, forteller Lundekvam.

Mer husker han ikke.

Hodeslag

Et kraftig slag til hodet sendte forsvarskjempen rett i bakken. En stund senere våknet han opp og fikk karret seg til legevakten. Etter røntgen og grundig legesjekk, ble det konstatert flere smeller i bakhodet og et forslått kne. Natta måtte tilbringes på sykehus.

- Jeg vet ikke om vi kunne gjort noe annerledes. Alt skjedde så fort, forteller Lundekvam, som i ettertid mener han var heldig:

- Jeg hadde flaks. De var tross alt mange flere enn oss og de kunne i verste fall hatt våpen. Det er også en utrolig feig holdning å stille opp med åtte stykker mot tre, sier Lundekvam

- Vi skulle hatt med oss golfkøllene.

Ikke politianmeldt

26-åringen ser ingen grunn til å politianmelde saken.

- Jeg vil helst bli ferdig med saken og få den ut av systemet. Mentalt har jeg allerede lagt dette bak meg, sier Lundekvam. I går kom familien fra Norge på julebesøk.

Forsvarsspilleren er fortsatt usikker på om han kan spille mot Chelsea 2. juledag. I tillegg til det forslåtte kneet, sliter Lundekvam med en brukken tå.

- Jeg skal til behandling i dag, men vet ikke før 1. juledag om jeg kan spille.