- Jeg hadde flaks

Ådne Søndrål er tilbake etter skade og motgang. I Nagano lørdag vant det norske skøyteesset 1000-meteren i verdenscupen.

Ådne overrasket stort med seier over hjemmefavoritten Toyoki Takede. Nordmannen stormet inn til 1.10,40 og slo japaneren med 5/100 sekund.

- Jeg trodde aldri jeg skulle slå Takades tid. Man må ha marginene med seg i løp som dette, så jeg hadde flaksen med meg i dag, sier Ådne Søndrål.

Oppløftende

Dermed la Hol-løperen til enda en oppløftende opplevelse fra Olympiahallen i Nagano. I 1998 vant han OL-gull på 1500 meter i samme hall. Ådne er også tidligere verdensmester på distansen.

Trener Tom Erik Oxholm var kanskje den som var mest fornøyd med innsatsen:

- Dette var virkelig oppløftende. Ådne viser seg som en stor idrettsmann som greier å holde koken i løp etter løp. På dette nivået er det så å si ingenting som skiller fra topp til bunn.

- En man enten litt ute av slag, eller ikke treffer en inngang skikkelig, raser man på resultatlista, sier Oxholm til NTB.

Comeback

I Seoul sist helg gjorde Ådne comeback etter et halvannen måned langt skadeavbrekk. Da ble han nummer to. Nå er strekkskaden i det ene låret leget, og Ådne er på vei tilbake i godt slag, mener Tom Erik Oxholm:

- Fortsatt er ikke akselerasjonen på topp. Der har vi mye mer å hente. Dessuten var Ådne litt for fornøyd med seg selv i siste sving, så det er utvilsomt at vi har mer å gå på.

Som vanlig leverte Ådne Søndrål en gnistrende avslutning og tjente mange dyrebare tideler på den. Verre blir det når sprinteliten samles i Calgary, der Ådne ikke har samme fordel av avslutningene sine.

- Nei, de fleste står bedre inn i Calgary. Nå må vi jobbe knallhardt med akselerasjonen, få Ådne raskere opp i toppfart, mente treneren.

IMPONERENDE: Ådne Søndrål har slitt med skader i desember. Sånn så det ikke ut natt til lørdag i Nagano. Han vant 1000 m.