GOD KONTROLL: John Arne Riise følte at han hadde god på Gareth Bale. Foto: AP Photo/Jon Super
GOD KONTROLL: John Arne Riise følte at han hadde god på Gareth Bale. Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

- Jeg hadde god kontroll på Bale

John Arne er fornøyd med jubileumskampen.

CARDIFF (Dagbladet): • Wales - Norge 4-1

Det ble langt fra den festaftenen John Arne Riise hadde håpet at jubileumskampen skulle bli. Med 4-1 i sekken ble Riises landskamp nummer 100 også Drillos verste tap noensinne.

- Det er viktig at dette ikke ødelegger alt annet. Vi spilte bedre enn 4-1 tilsier, men det legger en liten demper på markeringa. Det er ikke ofte man opplever at en spiller når hundre kamper så jeg må nyte det også. Jeg skal nyte med gutta, ha en fin middag, så får vi heller vente fem kamper før vi feirer skikkelig, sier Riise til Dagbladet etter kampen.

Taktikkeri For Riise selv var egentlig fornøyd med sin egen innsats i jubileumskampen. Han hadde nemlig lagt opp en taktikk som var uvanlig lite offensiv for John Arne å være. Riise var knapt over midten i løpet av nitti jubileumsminutter.

- Det er en sånn taktikk du legger opp etter hvilken type spiller du møter. Hadde jeg møtt en annen type ving så hadde jeg vært mer med offensivt, men når du møter en av de kjappeste vingene i Premier League og Europa så er du taktisk lur. Det var jeg i dag og tenkte på det defensive.

God kontroll Bortsett fra at Bale sto bak et mål, en herlig kontring som ga 3-1 og et par andre småsjanser, mener Riise han hadde god kontroll på Tottenham-stjerna.

- En utrolig moro duell, vi gikk og prata underves i kampen og hadde det gøy. Han fikk ikke utfordret meg noe særlig, så jeg føler jeg hadde bra kontroll på ham defensivt og det var viktig for meg også.

- Jeg er godt fornøyd med min egen innsats, det er jeg. Litt viktig for meg også å vise at selv om det er en jubileumskamp så spiller jeg en bra kamp. Jeg spiller mot en av de beste også, selv om det resultatmessig er en skuffende kamp. Første kvarteret er utrolig dårlig hvor vi får to i ræva, men så spiller vi faktisk resten av førsteomgang ganske bra, sier Riise.

Tar Svensen - I andre har vi egentlig full kontroll. Jeg snakket med Brede i løpet av kampen om at vi hadde jo nesten ingenting å gjøre bak der, vi har jo full kontroll. Men når du pusher på for et andremål så gir du bort rom for kontringer, og så får de to på to minutter og det drepte oss. Det ser styggere ut enn det egentlig er.

100 KAMPER: John Arne Riise med 100 landskamper-diplomet etter kampen. Foto: John Rasmussen / Dagbladet
100 KAMPER: John Arne Riise med 100 landskamper-diplomet etter kampen. Foto: John Rasmussen / Dagbladet Vis mer

Nå som kamp nummer 100 er unnagjort ser Riise fram mot neste milepæl. Torbjørn Svensens norske rekord med 104 landskamper står for fall når landslagssesongen begynner igjen i 2012.

- Neste år håper jeg å kunne slå den også, og da bryr jeg meg ikke om hva noen sier, da blir det en feiring, sier Riise idet han går inn i spillerbussen og sin egen jubileumsbankett.