LETTET TYSKER: Marcel Kittel fryktet han kom til å tape prestisjeduellen mot Alexander Kristoff. På de siste meterne viste likevel tyskeren seg som den sterkeste av de to. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
LETTET TYSKER: Marcel Kittel fryktet han kom til å tape prestisjeduellen mot Alexander Kristoff. På de siste meterne viste likevel tyskeren seg som den sterkeste av de to. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARDVis mer

- Jeg hadde grepet på ham

Kun Kittel tuktet Kristoff.

PARIS, CHAMPS-ÉLYSÉES (procycling.no): Alexander Kristoff avsluttet et fantastisk Tour de France med en heftig mann-mot-mann-duell mot tyske Marcel Kittel.

Også tidligere i touren har Giant-Shimano-rytteren satt Kristoff på plass, men i paradegaten i Paris, var nordmannen svært nære det helt store.

Katjusja hadde problemer med opptrekket, men rundt kilometersmerket kom Luca Paolini opp til hovedfeltet igjen etter en punktering.

- Jeg hadde litt problemer underveis, og mistet egentlig min viktigste opptrekker, sa Kristoff, som også punkterte tidligere selv, til TV 2.

På hjulet til Greipel Italieneren dro likevel en flott føring, og slapp sprintesset fra seg på bakhjulet til André Greipel.

Posisjonen var nær optimal, og Stavanger-mannen gjorde alt for å henge med rundt den siste svingen. Men foran der igjen lå Kittel og hans tog av opptrekkere.

Ut på oppløpet ledet likevel Kristoff, før tyskeren dro i fra ham på de siste meterne.

- Jeg hadde grepet på ham, men han hadde et ekstra gir. Da klarte jeg dessverre ikke å svare. Jeg leder hele veien, men stivner litt på slutten, sier Kristoff til procycling.no i Frankrike.

- Det var litt motvind, og uten den kunne jeg kanskje tatt det, legger han til.

Kittel kunne juble Med to etappeseirer, tre andreplasser og én tredjeplass, kan Stavanger-mannen se seg svært godt fornøyd med årets ritt.

Marcel Kittel blir stående igjen med fire etappeseirer fra årets tour, og befestet sin posisjon som spurtkongen.

Tyskeren frykte å tape mot Katjusja-rytteren søndag kveld:

- Jeg tvilte på om jeg kunne klare det. Jeg forsøkte bare å ta meg forbi ham. Det virket som han ikke orket å holde farten helt inn, og det var da jeg klarte å komme meg forbi ham. Jeg er veldig stolt av det, sa Kittel etter målgang.

Saken oppdateres!

Slik gikk det til:

Parademarsjen fra Evry til Champs-Élysées dreide de første timene seg om å gjøre stas på Tour de France-vinner Vincenzo Nibali og hans lagkamerater.

Astana opplevde faktisk å utsette etappestarten ettersom de ankom i gule trøyer som ble underkjent av arrangøren.

Inne i hjertet av Paris begynte selve sykkelrittet, og Jens Voigt markerte sin siste dag i sykkelfeltet med å ta den innlagte spurten.

Peraud i asfalten Deretter startet dramatikken. Andremann i sammendraget, Jean-Christophe Peraud, smalt i bakken og holdt seg til skulderen.

Franskmannen ødela skulderen under fjorårets Tour de France, men denne gangen kunne han heldigvis fortsette.

Så pådro Alexandre Kristoff seg en punktering, og måtte bruke litt av kreftene sine for å kjøre seg opp til hovedfeltet igjen.

Med fire runder igjen til mål og 27 kilometer igjen var nordmannen oppe i hovedfeltet igjen.

Dermed var han tilbake i jakten om sin tredje etappeseier i årets Tour de France. Selvsagt ikke gode nyheter, men både Tom Veelers (Giant-Shimano) og Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step) måtte bytte hjul hos Kristoffs konkurrenter.

Paolini i trøbbel 8-9 kilometer mål pådro Kristoff-hjelper Luca Paolini en ny punktering. Det var langt verre.

Én kilometer fra mål, kom så Paolini opp - og gjorde en god jobb for nordmannen.

Til slutt kunne likevel Marcel Kittel feire sin fjerde etappeseier i årets tour. 26-åringen vant også fjorårets avsluttende etappe, og har totalt åtte etappeseirer på to opptredener i det franske etapperittet.

Inn med hovedfeltet trillet Vincenzo Nibali som tok sin første sammenlagtseier i Tour de France.

Rafal Majka vant klatretrøyen, Thiabaut Pinot ungdomstrøyen og Peter Sagan poengtrøyen i årets ritt. Alessandro De Marchi (Cannondale) ble kåret til den mest angrepsvillige rytter.

Og Jens Voigt avsluttet en fantastisk karriere med å ta den innlagte spurten i Paris.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!