- Jeg hadde håpet å henge litt bedre med

Alexander Kristoff slo gode klatrere, men mistet ledertrøya.

RJUKAN (procycling.no): Alexander Kristoff var ikke mer en halvannet minutt bak den suverene vinneren på tredje dag av Tour of Norway, danske Jesper Hansen fra Tinkoff-Saxo.

På den meget tøffe etappen fra Skien til Rjukan, via veien opp mot Gaustatoppen, måtte han likevel gi fra seg sammenlagtledelsen til etappevinneren.

Sykkelstjernen fra Stavanger er nå nummer seks, 1.20 minutter bak ledende Hansen.

- Jeg trodde det skulle bli litt for tøft, og det ble det jo også. Dette var litt som forventet. Vi tok igjen noen par ryttere på slutten, så sånn sett ble det kanskje en høyere plassering enn jeg hadde trodd, sier Alexander Kristoff til procycling.no.

- Men sånn med tanke på distansen og følelsen over bakken var det som forventet.

Ute av sammenlagtkampen?
Katjusja-stjernen kan trolig se langt etter en sammenlagtseier i Tour of Norway nå. Han syklet likevel inn til en respektabel tiendeplass sammen med andre gruppe bak de to beste.

Med det var Kristoff foran antatt bedre klatrere som Lars Petter Nordhaug, Tinkoff-Saxos Chris Anker Sørensen og den rutinerte Cult Energy-tyskeren Linus Gerdemann, for å nevne noen.

Etappetoer Edvald Boasson Hagen har tatt over som beste nordmann sammenlagt. Rudsbygdingen er nest best og har 38 sekunder opp til Hansen.

Etter å ha motatt den grønne poengtrøya var det en mellomfornøyd tidligere leder av Tour of Norway som snakket med procycling.no.

Skummel avslutning
- Jeg hadde kanskje håpet jeg skulle henge med litt bedre. Jeg datt av ganske tidlig, men vi tok jo litt igjen og kom tilbake, før vi datt av igjen. Dette var greit, men jeg var ikke helt i toppslag, erkjenner Kristoff.

På løypas høyeste punkt under Gaustatoppen ventet både snø og regn på feltet. Det ga en ekstra utfordring nedover mot Rjukan.

En våt og humpete veibane kunne felt rytterne om de ble litt for ivrige etter å ta inn tapte meter på vei ned igjen. Kristoff innrømmer at det var skummelt på de første partiene nedover.

- Ja, det var litt vått på toppen. Der var det litt skummelt. Men ellers så tørket det opp nedover.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

NED FRA TRONEN: Alexander Kristoff (til høyre) fullførte tredje etappe på tiendeplass og måtte dermed gi fra seg ledelsen sammenlagt. Foto: Kristoffer Øverli Andersen.
NED FRA TRONEN: Alexander Kristoff (til høyre) fullførte tredje etappe på tiendeplass og måtte dermed gi fra seg ledelsen sammenlagt. Foto: Kristoffer Øverli Andersen. Vis mer