- Jeg hadde håpet at kroppen skulle kjennes lettere

Sprinteren Brandsdal satser enda mer distanse i år.

 SATSER PÅ MER DISTANSE:  Eirik Brandsdal. Foto: NTB Scanpix
SATSER PÅ MER DISTANSE: Eirik Brandsdal. Foto: NTB ScanpixVis mer

NM-gull på femmila og bronse i ti kilometer klassisk ga mersmak. Derfor satser Eirik Brandsdal enda mer på distanserenn i år.

- De siste to årene har jeg trent mer mot distanse ved siden av sprinttreningen, så det stemmer ganske bra at jeg kommer til å satse enda mer distanse til vinteren, sier Brandsdal til NTB.

NM-medaljene på distanse mot slutten av vinteren i fjor var så moro at det ga mersmak.

- Vil det si at du nedprioriterer sprinten?

- Nei da, på ingen måte. Fortsatt er det sprintverdenscupen som kommer til å bli hovedmålet for meg til vinteren. Jeg tror at jeg blir en bedre sprinter ved å være bedre i distanse, for sprinten utvikler seg til å bli både tøffere og lengre. Derfor har jeg sett at det samsvarer bra, forteller Kjelsås-løperen.

Velger seg sprinten i Drammen Brandsdal legger ikke skjul på at sprinten i Drammen er det løpet han helst vil vinne kommende sesong, dersom han kunne få velge. Der har han gode erfaringer fra tidligere.

Han forteller også at han mener sesongen kan bli tøff nok, selv om det ikke er noen mesterskap å gå inn for.

- Det er mer enn nok av utfordringer til vinteren. Det er ikke lett å få kalenderen over alle skirennene til å gå opp. For meg blir det ikke mange muligheter på distanse, så jeg må ta godt vare på de sjansene jeg får, forklarer han.

Han sier at den aller største utfordringen er at han ofte må ha en del distanserenn i kroppen før det begynner å gå virkelig fort.

- Det betyr at jeg må være nøye og plukke ut de distanserennene jeg skal gå med ekstra omtanke, sier han.

Smertefri oppkjøring Oppkjøringen gjennom sommeren og høsten har vært ganske smertefri for hans del. En kort periode sykdomsperiode tidlig på sommeren har liten betydning nå.

- Jeg har gjennomført den treningen som var planlagt. Jeg hadde riktignok et lite avbrekk med sykdom, men det kom så tidlig, så det er ingen fare, forteller 28-åringen.

Nå håper han å være med og markere seg fra start, om ikke i den norske sesongåpningen, så i alle fall med en gang verdenscupen starter i Finland i slutten av november.

- Betyr det at du føler deg i god rute til alvoret starter?

- Jeg hadde håpet at kroppen skulle kjennes litt lettere enn den følelsen jeg har akkurat nå, men jeg tror samtidig det er bra ikke å boble over av krefter på denne tiden. Beitostølen blir ikke det viktigste skirennet i år, i alle fall ikke for meg. Det er fortsatt litt tid etter det til å justere inn og få den skikkelige godfølelsen, sier Eirik Brandsdal til NTB.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram