Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg hadde håpet løypa var enda hardere

Edvald om OL-løypa der han skal utfordre lagkamerat Cavendish.


BOX HILL (Dagbladet): I dag kjemper de norske sykkelgutta om medalje i landeveisrittet. Norges håp er at Edvald Boasson Hagen fortsatt har saft igjen i beina etter å ha nedlagt et fantastisk arbeid under Tour de France.

Der jobbet han for Sky-kollegaene Bradley Wiggins, Chris Froome og Mark Cavendish, som alle er med på det britiske laget som er storfavoritter til å ta OL-gullet i dag.

Norge har medalje som målsetning. Dersom Cavendish henger med helt til spurten like utenfor Buckingham Palace i London sentrum, er det få som tror de kan snyte den regjernede verdensmesteren for OL-gullet.

Men mye kan skje i et ritt som inneholder ni runder i en sløyfe som blant annet inkluderer Zig Zag Road, en vei som lever opp til navnet sitt der den smal og overgrodd slynger seg opp Box Hill noen mil sør for London.

Torsdag testet rytterne bakken flere ganger, og dette er hvordan de norske gutta vurderer løypa og mulighetene til medalje.

Edvald Boasson Hagen - Løypa er hard, men ikke veldig hard. Det blir hardt hvis folk setter fart over toppen. Da får du ikke hvile. Men det er jo det vi håper på — at det blir et tøft løp og at det ikke sitter så mange igjen på slutten.

- Det er absolutt en mulighet til å vinne, men det blir tøft. Mark Cavendish har veldig lyst til å vinne på hjemmebane, og blir det en massespurt vet vi jo at han er i en klasse for seg selv. Men hvis det sitter en liten gruppe igjen på slutten, og jeg er den beste spurteren blant dem på papiret, er jo sjansen stor for at det kan gå bra.

• Se også video øverst i artikkelen for Edvalds tanker foran rittet.

Alexander Kristoff - Det er smale veier. Det er typisk engelske veier, overgrodd og sånt. Det er vanskelig å se langt fremover og få helt kontroll. Så jeg husker fra i fjor (prøve-OL - journ. anm.) at det var ganske hektisk og krevende.

- Edvald kan vinne, men vi må ha litt tur også. Hvis Cavendish sitter med blir det vanskelig, men hvis Edvald kommer med i en liten gruppe, har han veldig gode sjanser. Medalje er definitivt innen rekkevidde, så det er det vi håper på. Han virker ikke altfor sliten etter Tour de France, så han er nok i god form. Jeg pleier i hvert fall å være i god form etter etapperitt, som for eksempel Giroen de to foregående årene.

Lars Petter Nordhaug - Det er ganske humpete og ekkel asfalt i løypa. Og så er veien veldig pakka inn av skog slik at man ikke ser noe særlig foran seg. Det er ganske ekler svinger. Kronglete. Det er en typisk løype hvor det blir velta mye og er veldig nervøst.

- Edvald kan vinne, men det er mange ting som må stemme. Vi må prøve å gjøre rittet slik at han kan få det til. Vi må gjøre rittet hardt, og det er det mange andre nasjoner som ønsker også.

Vegard Stake Laengen - Jeg synes det er en fin løype. Det er ni runder og midtveis i løpet, så det er jo her det blir hardest.

- Selve løypa er jo ikke av de hardeste når det gjelder høydemeter, det er liksom ikke den bratteste bakken jeg har sett, men det er svingene, inngangen til bakken og ikke minst at det er så smalt som gjør at det fort kan bli velt eller at feltet strekkes ut. På den andre siden er det bare 145 mann eller noe sånt på startstreken i OL, mens det i andre løp kan være 200 til 250 mann. Men alle vil sitte foran, så vi får se hvordan det blir.

PÅ TOPPEN: Edvald Boasson Hagen (nærmest kamera) og lagkameratene på toppen av Box Hill. Etter niende tur opp den 2,8 kilometer lange stigningen er det cirka fem mil til mål i London sentrum. Foto: Bjørn Langsem
PÅ TOPPEN: Edvald Boasson Hagen (nærmest kamera) og lagkameratene på toppen av Box Hill. Etter niende tur opp den 2,8 kilometer lange stigningen er det cirka fem mil til mål i London sentrum. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
NÅ ER DE RIVALER: Edvald Boasson Hagen gratulerer etappevinner og lagkamerat Mark Cavendish etter målgang på den tredje etappen i Tour de France. I dag er de rivaler i OL-fellesstarten. Foto: Thomas Rasmus Skaug
NÅ ER DE RIVALER: Edvald Boasson Hagen gratulerer etappevinner og lagkamerat Mark Cavendish etter målgang på den tredje etappen i Tour de France. I dag er de rivaler i OL-fellesstarten. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media