- Jeg hadde håpet på en nordmann

Hoppekspert Jan-Erik Aalbu syns valget av Stöckl er litt merkelig.

NY MANN: Alexander Stöckl tar over jobben etter Mika Kojonkoski som satt ni år i sjefstolen. Foto: Primoz Lovric / Scanpix
NY MANN: Alexander Stöckl tar over jobben etter Mika Kojonkoski som satt ni år i sjefstolen. Foto: Primoz Lovric / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Hoppekspert Jan-Erik Aalbu sitter igjen med blandede følelser etter ansettelsen av østerrikske Alexander Stöckl som ny hopptrener.

- Jeg hadde håpet på en nordmann. Det ville vært naturlig å velge en norsk trener. Hoppledelsen vil vel lære hemmeligheten til Østerrike, sier Aalbu til Dagbladet.

Aalbu mener det ville vært naturlig å ansette Geir Ole Berdahl som hovedtrener etter ni år som assistent, ettersom det var meningen at Norge skulle overta etter Kojonkoski.

Merkelig - Valget er litt merkelig. Norge vil bli verdens beste hoppnasjon, og det har vi ikke vært i nærheten av i det siste. Da mener vel hoppledelsen at Østerrike sitter på mest kompetanse til å føre oss i verdenstoppen, sier Aalbu.

Han mener Norge mister en god trener i Kojonkoski, men tror at den nye treneren vil skape ny entusiasme i laget slik Mika gjorde det i 2002. Aalbu tror også at hoppgutta har hatt sitt å si om ansettelsen.

- Jeg blir overrasket om ikke noen av gutta har vært med på denne prosessen. Det er jeg overbevist om at de har, sier Aalbu.

Rett valg Hoppsjef Clas Brede Bråthen er overbevist om at det rette valget er tatt, og sier følgende om uttalelsen til Aalbu:

- Det er hyggelig at folk mener ting og tang om det vi driver med. Stöckl har ambisiøse mål, og vi tror han vil videreføre det gode arbeidet Mika har gjort. I tillegg til det lille ekstra vi trenger, sier Bråthen til Dagbladet.

Han avviser at utøverne har hatt mye å si i valgprosessen.

- Det er mange som har kommet med sine innspill. Det er ikke slik at utøverne har hatt mye å si, det er det øverste organet som har hatt mye å si. Valget er ikke gjort av utøverne, men har kommet fra det øverste holdet. Jeg mener vi blir kraftig undervurdert hvis folk tror noe annet.

Bråthen tror at Alexander Stöckl kan føre Norge helt i verdenstoppen i fremtiden, og er villig til å gi østerrikeren god tid for å nå målet.

- Vi kan bli verdens beste hoppnasjon. Stöckl kan ta oss så langt vi ønsker, og vi ønsker å bli verdens beste. Han skal få den tiden han trenger for å hjelpe oss til toppen. Vi har gode tradisjoner med lange ansettelser i hoppsporten, og har ikke tenkt å bryte de tradisjonene nå.

MERKELIG: Jan-Erik Aalbu mener det ville vært naturlig å ansette en nordmann etter ni år med en utenlandsk hopptrener.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .
MERKELIG: Jan-Erik Aalbu mener det ville vært naturlig å ansette en nordmann etter ni år med en utenlandsk hopptrener. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX . Vis mer