- Jeg hadde ikke beina

Boasson Hagen kunne ikke følge etappevinneren.

FRAKJØRT: Edvald Boasson Hagen maktet ikke følge Pieter Weening i det tøffe partiet før toppen av Gaustaråen. 
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
FRAKJØRT: Edvald Boasson Hagen maktet ikke følge Pieter Weening i det tøffe partiet før toppen av Gaustaråen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RJUKAN (procycling.no): Etter dronningetappen i årets Tour of Norway, ligger Edvald Boasson Hagen på fjerdeplass - hele 53 sekunder bak Pieter Weening.

- Det blir tøft å hente inn det i sammendraget, og det er en tøff avslutning i morgen. Weening viste styrke i dag og blir vanskelig å slå. Jeg skal gjøre mitt for å være best mulig plassert i sammendraget, men i dag hadde jeg ikke beina til å følge etter, sier Boasson Hagen til TV 2 Sporten.

At rudsbygdingen ikke hadde beina, så man tydelig nære toppen ved Gaustaråen.

Odd Christian Eiking gjorde en fartsøkning i front av tetgruppa og Boasson Hagen hadde sin fulle hyre med å holde bakhjulet til Andreas Vangstad.

- Hadde ikke beina Nedover utforkjøringen mot Rjukan sentrum, forsøkte 29-åringen å tette luka til Weening - men gruppa var fortsatt 26 sekunder bak i den siste svingen før de var nede på flata.

Inn mot mål var det ingen enighet om å dra lasset sammen. Slik fikk Weening lurt med seg et enda større forsprang enn han strengt tatt burde fått.

- Hva tenkte du da Weening gikk til?

- Jeg tenkte at det var en skummel mann, men jeg måtte bare holde fokus på å henge med over toppen. Jeg hadde ikke beina da han gikk. Når Eiking angrep, var jeg også bare glad for å sitte på hjul, innrømmer lysluggen overfor TV 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer