FRAKJØRT: Edvald Boasson Hagen maktet ikke følge Pieter Weening i det tøffe partiet før toppen av Gaustaråen. 
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
FRAKJØRT: Edvald Boasson Hagen maktet ikke følge Pieter Weening i det tøffe partiet før toppen av Gaustaråen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

- Jeg hadde ikke beina

Boasson Hagen kunne ikke følge etappevinneren.

RJUKAN (procycling.no): Etter dronningetappen i årets Tour of Norway, ligger Edvald Boasson Hagen på fjerdeplass - hele 53 sekunder bak Pieter Weening.

- Det blir tøft å hente inn det i sammendraget, og det er en tøff avslutning i morgen. Weening viste styrke i dag og blir vanskelig å slå. Jeg skal gjøre mitt for å være best mulig plassert i sammendraget, men i dag hadde jeg ikke beina til å følge etter, sier Boasson Hagen til TV 2 Sporten.

At rudsbygdingen ikke hadde beina, så man tydelig nære toppen ved Gaustaråen.

Odd Christian Eiking gjorde en fartsøkning i front av tetgruppa og Boasson Hagen hadde sin fulle hyre med å holde bakhjulet til Andreas Vangstad.

- Hadde ikke beina Nedover utforkjøringen mot Rjukan sentrum, forsøkte 29-åringen å tette luka til Weening - men gruppa var fortsatt 26 sekunder bak i den siste svingen før de var nede på flata.

Inn mot mål var det ingen enighet om å dra lasset sammen. Slik fikk Weening lurt med seg et enda større forsprang enn han strengt tatt burde fått.

- Hva tenkte du da Weening gikk til?

- Jeg tenkte at det var en skummel mann, men jeg måtte bare holde fokus på å henge med over toppen. Jeg hadde ikke beina da han gikk. Når Eiking angrep, var jeg også bare glad for å sitte på hjul, innrømmer lysluggen overfor TV 2.

- Hadde du håp om at dere skulle klare å hente ham på flata?

- Jeg hadde troen på det, men hele gruppa ville ikke samarbeide. Vi kunne ha nok ha hentet mer i sidevinden (oppover fjellryggen, vår anm.) men det var generelt litt lite samarbeid i gruppa. Da det ikke skjedde noe på flata heller, ble det vanskelig.

Seier utenfor rekkevidde? Sammenlagtlederen av Tour of Norway har nå over 50 sekunder tilbake til Sondre Holst Enger, Odd Christian Eiking og Edvald Boasson Hagen.

I fjor tok Jesper Hansen 37 sekunder på sistnevnte under Rjukan-etappen.

Han endte opp med å vinne rittet sammenlagt. Fremdeles gjenstår tøffe etapper mot Geilo og Eggemoen - så ingenting er avgjort.

Boasson Hagen er ikke enig i at Rjukan-etappen er skreddersydd for hans kvaliteter.

- Normalt sett er denne bakken i overkant tøff for meg. Det er dagen da sammenlagten blir satt, og det stemte for så vidt i dag også. Jeg var ikke god nok til å sitte med helt der framme, forteller han.