Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg hadde ikke fart, og da vet alle at du ikke har mulighet

Arne Scheie forteller om tiden som fotballspiller.

SISTE CUPFINALE: Søndagens cupfinale mellom Molde og Rosenborg blir den siste med Arne Scheie som kommentator. 

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SISTE CUPFINALE: Søndagens cupfinale mellom Molde og Rosenborg blir den siste med Arne Scheie som kommentator. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): På søndag kommenterer Arne Scheie sin aller siste cupfinale. Den første cupfinalen han kommenterte var i 1976, da Brann vant 2-1 over Sogndal.

- Jeg slutter i NRK til våren, og jeg regner ikke med at de hyrer meg inn for å kommentere noe etter det. Cupfinalen kan være den aller siste fotballkampen jeg gjør som NRK-ansatt. Jeg har fått være med på en eventyrlig reise og utvikling, sa Scheie til Aftenposten i oktober.

Spilte i Skedsmo Scheie er en folkekjær fotballkommentator og et levende leksikon, men sluttet selv med fotball da han fikk seg jobb i NRK.

- Klubben i mitt hjerte i Norge vil alltid være Skedsmo. Det er der jeg har vokst opp, der jeg har spilt, der jeg har trent, og det er der jeg har dømt. Det er der jeg har vennene mine, det er det ingen tvil om.

- Var du god?
- Nei, det var jeg ikke. Jeg var ikke god. Jeg hadde ganske bra teknikk, og jeg var taktisk ganske bra skolert, men, jeg hadde jo ikke tempo. Jeg hadde jo ikke fart. Og da vet alle at du ikke har mulighet. Det var jo lettere den gangen enn i dag, har du ikke fart i dag er du ferdig.

- Så det var ingen framtidig lanslagskarriere på Arne Scheie?

FOLKEKJÆR Mange husker Arne Scheie fra da Norge slo Brasil i fotball-VM i 1998. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Scanpix
FOLKEKJÆR Mange husker Arne Scheie fra da Norge slo Brasil i fotball-VM i 1998. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Scanpix Vis mer

- På ingen måte. Jeg ødela også knærne mine i en juniorkamp, og da tok dømmingen meg. Jeg dømte noen år, men da jeg var så heldig å få jobb i fjernsynet passet det ikke det sammen med helgejobbing. Nå er jeg bare dommer når jeg kommenterer.

Ny formasjon Scheie forteller at han i tiden i Skedsmo spilte senterhalf.

- Den gangen var det jo ikke 4-4-2, Det var jo tre bak, så jeg var såkalt senterhalf. Det var to backer, to vinghalfer, to indreløpere, en senterforward og to på kanten. Det var systemet før Brasil på 58 kom med sitt nye flotte 4-4-2-system.

• Klubben i mitt hjerte avsluttes på fredag klokken 12.00. Gi din stemme i avstemningsboksen under.