- Jeg hadde ikke forestilt meg at det skulle bli så ille

Magne Hoseths samboer kjemper mot lymfekreft på nytt.

TI ÅR MED HELVETE: Magne Hoseth sier han har levd med kreft rundt seg i mange år.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
TI ÅR MED HELVETE: Magne Hoseth sier han har levd med kreft rundt seg i mange år. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Lørdag dediserte Magne Hoseth vinnermålet mot Rosenborg til sin syke samboer. I dag forteller Molde-profilen lokalavisa Romsdals Budstikke om Monica Eide Møsters kamp mot lymfekreften.

I september i fjor fikk samboeren beskjeden om at hun var rammet av sykdommen, 16. mai i år ble hun erklært frisk. Men bare to måneder senere, 22. juli, fikk hun og Hoseth vite at kreften var tilbake, mer aggressiv enn noensinne.

- Jeg trodde denne kampen var over. Men det ble noen tøffe ekstraomganger, sier 33-åringen til Romsdals Budstikke.

- Jeg hadde ikke forestilt meg at det skulle bli så ille. Jeg merker på henne hvor dårlig hun er. Det er helt forferdelig å se at et menneske du elsker så høyt har det så vondt, sier Hoseth.

Ti år med helvete Han beskriver de siste ti årene som et helvete. Hoseth har mistet faren til kreft, mens moren overlevde sykdommen. Broren Jan Erik havnet i koma etter en alvorlig motorsykkelulykke, og i januar var han nær å miste sin nyfødte sønn.

- Det har vært ti år med mye faenskap. Jeg har levd med kreft rundt meg i sju år nå. Når Bjørn Eidsvåg synger om å ønske seg «en problemfri time», så skjønner jeg jævlig godt hva han mener. Da Monica ble erklært frisk i mai, sa jeg til henne at jeg kunne tåle ti nye år hvis vi bare fikk ett års pause. Vi fikk bare to måneder, sier Magne Hoseth til lokalavisa.

Cellegiftkur Når han går ut på Ullevaal-matta for å spille cupfinale mot Rosenborg 24. november, er det bare dager før samboeren skal gjennom omfattende behandling på St. Olavs hospital i Trondheim.

Det blir ifølge Romsdals Budstikke den siste av fire kurer med cellegift, der legene skal gjeninnsprøyte beinmarg de tidligere har tatt ut.

Prognosene er ifølge Hoseth lovende, og 60 prosent av kreften er borte allerede.

Han og sønnen reiser til Trondheim etter cupfinalen for å støtte samboeren mens hennes immunforsvar bygger seg opp igjen på isolat.