PEKER OPPOVER: Harry Redknapp ser ut til å være uenig med seg selv om hvilken retning han skal peke spillerne sine i. Men begge hender peker oppover, slik utviklingen til Tottenham har gjort siden han overtok et bunnlag i oktober 2008. Foto: Ian Kington, AFP/Scanpix
PEKER OPPOVER: Harry Redknapp ser ut til å være uenig med seg selv om hvilken retning han skal peke spillerne sine i. Men begge hender peker oppover, slik utviklingen til Tottenham har gjort siden han overtok et bunnlag i oktober 2008. Foto: Ian Kington, AFP/ScanpixVis mer

- Jeg hadde ikke hatt denne jobben om jeg var en dust

Redknapp har tatt Tottenham fra sisteplass til Champions League på 18 måneder.

||| (Dagbladet): Tottenham sikret seg minst fjerdeplass i Premier League med seieren mot Manchester City i går. Det betyr at laget fra Nord-London spiller i den gjeveste europacupen for første gang siden 1961-62.

I mellomtida har tilskuddene til premiesamlingen blitt hentet hjem fra Uefa-cupen, FA-cupen og ligacupen.

Manager Harry Redknapp mener det er større å ta fjerde - eller i beste fall tredjeplass - i serien enn å vinne en cup.

- Ligaen strekker seg over 38 kamper, og det er en større prestasjon enn å vinne FA-cupen. Det er stort å vinne FA-cupen, men men du kan få en god trekning, og etter bare tre eller fire kamper er du der. Dette er gjennom en hel sesong, og det er her vi fortjener å være, sier han ifølge The Times.

- Ikke en dust Redknapp overtok et bunnlag for halvannet år siden, og legger ikke skjul på at han er stolt av det han og laget hans har fått til.

- Da jeg kom hit, tror jeg styreformann Daniel Levy var redd for at de skulle rykke ned. De hadde bare to poeng etter åtte kamper, og når du er i en slik situasjon etter en fjerdedel av sesongen, kan du havne i trøbbel, sier han ifølge Daily Mirror.

De neste ukene sikret de ti av tolv mulige poeng med seire mot Bolton, Liverpool og Manchester City og uavgjort mot Arsenal. Sesongen endte med åttendeplass i ligaen og finaletap mot Manchester United i ligacupen.

Ikke alle ser på Redknapp som noen genial manager, men resultatene er det i alle fall ikke noe å si på.

- Jeg vet jeg kan gjøre en god jobb. Jeg hadde ikke vart 1100 kamper om jeg var en dust. Jeg må gjøre noe riktig siden jeg har vært i denne jobben i alle disse årene, sier den rutinerte manageren.

Trodde på City Denne sesongen har laget hans blandet seg inn i topp fire som første lag siden Everton gjorde det i 2005. Det hadde ikke Redknapp selv våget å håpe på før sesongen. Han trodde gårsdagens motstander var den eneste som kunne gjøre det.

- Manchester City var det eneste laget jeg kunne se for meg at skulle bryte inn i topp fire, men jeg kunne ikke se for meg hvem som skulle ramle ut av de fire etablerte. Jeg så for meg at vi skulle klare en topp sju-plassering, men jeg kunne ikke se for meg mer enn det, sier Redknapp.

Det er mulig spillerne synes sjefen fikk snakket seg i overkant varm i går kveld, for under et TV-intervju med Sky Sport ble han dynket med en bøtte isvann av en feststemt gjeng under ledelse av David Bentley i bare trusa.

- Jeg er klissvåt, men lykkelig, sa Redknapp ifølge The Sun som har en bildeserie av dynkingen.

Han får garantert en bonus som dekker ny dress.

MILLIONMÅLET: Peter Crouch nikket inn det eneste målet mot Manchester City, og sikret Tottenham en plass i kvalifiseringen til Champions League neste sesong. Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix
MILLIONMÅLET: Peter Crouch nikket inn det eneste målet mot Manchester City, og sikret Tottenham en plass i kvalifiseringen til Champions League neste sesong. Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix Vis mer