Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at det var mulig

Lundby på sjuendeplass i Hinzenbach.

 SJUENDEPLASS:  For Maren Lundby i verdenscupen. Foto: Bjørn Langsem
SJUENDEPLASS: For Maren Lundby i verdenscupen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Maren Lundby tok sjuendeplassen i kvinnenes verdenscuprenn i hopp lørdag. Østerrike Daniele Iraschko-Stolz vant igjen.

Det var den østerrikske verdenscuplederens tredje strake seier. Hun var i en klasse for seg. Etter hopp på 93 og 91,5 meter vant hun 5,8 poeng foran tyske Carina Vogt, som landet på 89 og 88 meter. Sara Takanashi fra Japan ble nummer tre. Hun hadde 88 og 89 meter i sine to hopp.

- Det er fantastisk å ha tre seirer på rad. Om noen hadde sagt det før sesongen, ville jeg ikke trodd dem. Hoppingen føles enkel for tiden, og jeg er lykkelig over å ha vunnet på hjemmebane ikke langt fra hjemstedet mitt, sa Iraschko-Stolz.

Inspirasjon Lundby vant fredagens kvalifisering. Hun lå på delt sjetteplass etter første omgang med 86 meter. I finaleomgangen økte hun med én meter, og hun var bare 1,5 poeng unna en pallplassering.

- Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at det var mulig å være så nær pallen etter at vi var så langt bak på resultatlistene forrige helg, sa Lundby.

- Egentlig er jeg litt skuffet over hoppingen i dag. Jeg hoppet dårligere enn i kvalifiseringen, men likevel er det en enorm inspirasjon å være så nær pallen. Jeg mistet nok sjansen da jeg skled ut etter landingen, men det kommer nye muligheter allerede søndag.

Mye bedre Line Jahr falt også én plassering. Hun ble nummer 12 med hopp på 83 og 86 meter, mens Gyda Enger ble nummer 29. Hun hoppet 81,5 og 81 meter.

- Vi vet at jentene kan mye bedre enn de viste forrige helg, og det fikk vi en bekreftelse på i dag. De hopper mye bedre etter at vi terpet på tekniske detaljer i Lillehammer denne uken. Det handler om selvtillit og trygghet i bakken, og det er jentene i ferd med å skaffe seg, sa landslagstrener Christian Meyer.

(NTB)