HAT-TRICK: Tora Berger passerte slovakiske Anastasiya Kuzmina på sisterunden, og vant søndag sitt tredje renn av tre mulige i Holmenkollen. Foto: FREDRIK VARFJELL / NTB scanpix.
HAT-TRICK: Tora Berger passerte slovakiske Anastasiya Kuzmina på sisterunden, og vant søndag sitt tredje renn av tre mulige i Holmenkollen. Foto: FREDRIK VARFJELL / NTB scanpix.Vis mer

- Jeg hadde ikke lyst til å bli slått av henne

Suverene Berger sa seg egentlig fornøyd med andreplass, men ombestemte seg - og vant.

(Dagbladet): Tora Berger tok i dag sin tredje seier av tre mulige i Holmenkollen denne helgen. Etter tre fulle hus ble det to bom på siste skyting, og dermed gikk Anastasiya Kuzmina ut i tet, 1,3 sekunder foran Berger.

- Da jeg gikk ut på sisterunden tenkte jeg litt sånn at «En andreplass er jo bra det også», men ved kapellet fant jeg vel egentlig ut at jeg ikke hadde lyst til å bli slått av henne, ler Berger.

Hun er, naturlig nok, kjempefornøyd med rennene i Kollen.

- Jeg er egentlig målløs. Det gikk veldig bra helt til siste stående i dag, men der ramlet jeg ut. Det var en «Tora-spesial», sier Berger.

- Ta dem med til fruen

Hun har nå praktisk talt sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen, og hun forteller at det var denne som var i tankene hennes da hun gikk forbi og distanserte Kuzmina på sisterunden.

- Jeg visste at hvis jeg vant i dag hadde jeg i praksis tatt verdenscupen sammenlagt, sier Berger.

I mål var den norske skiskytterdronninga 5,4 sekunder foran den slovakiske jenta, mens Darja Domratsjeva på tredjeplass endte 23,3 sekunder bak.

Blomsterbuketten hun fikk på blomsterseremonien etter løpet gav hun bort til kong Harald.

GA KONGEN BLOMSTER: Tora Berger gav blomsterbuketten hun fikk for søndagens seier til kong Harald. FOTO: FREDRIK VARFJELL / NTB scanpix.
GA KONGEN BLOMSTER: Tora Berger gav blomsterbuketten hun fikk for søndagens seier til kong Harald. FOTO: FREDRIK VARFJELL / NTB scanpix. Vis mer

- Jeg sa han måtte ta blomstene med hjem til fruen, ler Berger.

- Viktige løp i Sotsji

Berger har ingen planer om å ta foten av gasspedalen, selv om det nå må et mirakel til dersom hun ikke skal vinne verdenscupen. 

- Jeg har jo lyst til å gjøre gode konkurranser i de rennene som er igjen, og få med meg flest mulig enkeltseire og seire i distansecuper, sier Berger, som nå har vunnet 11 verdenscuprenn denne sesongen. Hun har vært på seierspallen i hele 16 av 20 renn.

31-åringen, som står fast på at hun gir seg etter neste sesong, ser spesielt frem til neste helgs konkurranser i OL-løypene i russiske Sotsji:

- Konkurransene der blir viktige, for da får man tilnærmet seg det man må prestere i de løypene under OL neste år. Man får med seg punkter som er viktige, slik at man ser litt hva man må vektlegge på trening det kommende året.