- Jeg hadde ikke tenkt på at vi skal spille europacup

Hødd-trener Nilsen etter cupsjokket.


ULLEVAAL (Dagbladet): Hødd - Tromsø 1-1, 5-3 etter straffer.

- Det er litt uvirkelig å sitte her og vite at vi har vunnet kampen, sier Hødd-trener Lars Arne Nilsen etter at laget hans slo Tromsø på straffekonk i cupfinalen.

Før kampen hadde han for eksempel ikke tenkt på at cupseieren betyr en mulighet i Europa League-kvalifiseringen neste år.

- Jeg tenkte ikke på at vi skal spille europacup før André Nevstad (daglig leder) kom bort og sa det. Men Sjakhtar Donetsk og FC København eller hvem det nå blir, bare kom igjen, så får vi se, sier Nilsen.

Til Ålesund Hødds hjemmebane Høddvoll oppfyller ikke Uefas krav til en europacup-arena. Dermed blir det trolig Sunnmøre-storebror Aalesunds hjemmebane Color Line som må tas i bruk.

TIL EUROPA: Hødd og trener Lars Arne Nilsen er klare for Europa League-kvalifisering neste år. 
Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
TIL EUROPA: Hødd og trener Lars Arne Nilsen er klare for Europa League-kvalifisering neste år. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX Vis mer

- Vi må til Ålesund og spille europacup. Det liker ikke ålesunderne, vet du. Jeg vil tro vi må spille der. Vi holder på å bygge egen stadion, men den er ikke klar til neste år, sier Nilsen.

Han håper europacupfotball kan bidra til å holde på de gode spillerne som eliminerte Brann og Haugesund på vei til finalen mot Tromsø. Men i utgangspunktet er klubben forberedt på at nøkkelspillere blir snappet opp av Tippeligaklubber - som vanlig.

- Det er sånn det alltid har vært i Hødd. Vi mister spillere til større klubber hvert år. Det er en utfordring å produsere nye spillere hele tida, men det er klubbens politikk. Er de gode nok ,skal de få gå. Jeg veit at det sannsynligvis forsvinner noen spillere nå, men kanskje vi blir mer attraktive når vi skal ut i Europa. Det er rart å si det, men det er jo sant, sier Nilsen.

Lett å være underdog Lars Arne Nilsen forklarte også hvordan han har forberedt spillerne sine på det å skulle spille cupfinale på Ullevaal.

- Jeg har forsøkt å få ned skuldrene på gutta hele uka. «Vær så snill og tørre å spille», har jeg sagt. Det å spille cupfinale uten å prøve, det er trist. Vi skulle springe for livet, ta returløpene og ta ned ballen og spille. Når du er underdog, er inngangen til kamp veldig grei. Det er ikke det vanskeligste å forberede seg på.

Det de kanskje ikke var så forberedte seg på, var å ta ledelsen mot storfavoritten Tromsø.

- Da vi fikk målet fikk jeg sakte, men sikkert trua på at dette kunne gå. Men da de satte 1-1 snek det seg inn noen tunge tanker. Likevel hentet gutta fram noen krefter jeg ikke var klar over at de hadde. Tromsø var spillmessig bedre, men skaper ikke alvorlig mye sjanser. Vi står imot et massivt press med mye dødballer imot og svære karer. Jeg er så stolt over at vi greier det, sier Nilsen.