- Jeg hadde ikke tid til å vente på Liverpool

Torres mener gamleklubben er på rett kurs, men at veien tilbake til toppen er lang.

I TIDSNØD: Fernando Torres mener Liverpool er på riktig vei, men at han ikke hadde tid til å være med på gjenoppbyggingen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
I TIDSNØD: Fernando Torres mener Liverpool er på riktig vei, men at han ikke hadde tid til å være med på gjenoppbyggingen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kirsty WigglesworthVis mer

(Dagbladet): Nytt eierskap og ny manager til tross: Da Fernando Torres fikk høre at Liverpool og Chelsea var i dialog om en overgang, trengte han ikke å ta betenkningstid.

- Med en gang jeg hørte at Liverpool og Chelsea pratet sammen om en overgang, ga jeg beskjed med en gang om at jeg hadde tatt en avgjørelse, sa Torres da han i dag ble presentert på en pressekonferanse på Chelseas treningsanlegg i Cobham utenfor London.

10-12 dager seinere fikk han viljen sin da han skrev under for London-klubben fram til sommeren 2016. Når det er sagt tror spanjolen at gamleklubben er på rett vei, men at man ennå er et stykke unna et nytt storlag på Merseyside.

- Mye har endret seg det siste året. De har store ambisjoner, og jeg tror de gjør de riktige tingene for å komme tilbake i toppen, men det kommer til å ta tid. Det hadde jeg ikke tid til, begrunner Torres, ifølge BBC.

Ber ikke om forståelse 26-åringen etterlot Liverpool i en knipe da han leverte inn en skriftlig overgangssøknad tre dager før overgangsvinduet stengte. Uruguayanske Luis Suarez var allerede på vei inn, men klubbledelsen så seg også tvunget til å betale formidable 35 millioner pund for Andy Carroll på januarvinduets siste dag.

Torres' plutselige avgang vakte sterke reaksjoner i Beatles-byen, og enkelte supportere gikk til og med til det skritt å brenne drakter med den tidligere Anfield-favorittens navn på ryggen.

- Sånn er fotballen: Folk kan gå fra å elske deg til å hate deg over natta, sier Torres i dag.

Han ble oppdratt til å elske Atlético Madrid, og har begrep om hva det vil si å være supporter. Derfor uttrykker han forståelse for Liverpool-fansens raseri, samtidig som han er takknemlig for den tida de hadde sammen.

- Jeg har bare pene ting å si om folket i Liverpool. De fikk meg til å føle meg vel i tre og et halvt fantastiske år. Jeg skjønner at de er sinte, og ikke forstår avgjørelsen min. Kanskje vil jeg redegjøre for alle grunnene jeg hadde til å gjøre som jeg gjorde de nærmeste dagene eller ukene, sier Torres, og smetter inn en digresjon fra sin tid som ung supporter:

- Da jeg vokste opp som Atlético-fan kunne jeg ikke forstå hvorfor store spillere forlot klubben. Jeg ber dem (Liverpool-fansen) ikke om å forstå meg, men jeg er sikker på at de med tida kommer til å innse hva jeg gjorde for dem.

Forsvares av Carragher Blant dem som tar ham delvis i forsvar, er tidligere lagkamerat Jamie Carragher, som hadde på følelsen av at Torres kom til å forsvinne fra Liverpool.

- Jeg kommer ikke til å kritisere ham. Vi kjøpte ham for rundt 20 millioner pund og solgte ham for 50. Selv om folk misliker måten han forsvant på, kan man ikke nekte for at han var en fantastisk spiller for Liverpool, sier Carragher til Liverpool Echo.

- Antall mål viser at han er der oppe med de store - Rush, Aldridge, Fowler, Owen. Dessverre tok han denne avgjørelsen, men sånn er fotballen: Spillere drar sin vei. Det må vi bare akseptere, og ikke kritisere Torres, men bruke kreftene våre på å støtte oppunder de to nye gutta, fortsetter forsvarsveteranen.

Ingen feiring Ironisk nok kan Torres få sin Chelsea-debut mot nettopp Liverpool. Lagene møtes på Stamford Bridge kommende søndag. Avgjørelsen ligger hos manager Carlo Ancelotti, som var holdt kortene tett til brystet på dagens pressekonferanse. Rekordkjøpet er iallfall skadefri og tilgjengelig dersom italieneren vil bruke ham.

Skulle han få spilletid og tegne seg på scoringslista, vil han trolig dempe feiringen av respekt for sin tidligere arbeidsgiver.

- For det første er jeg nødt til å spille, og for det andre er jeg nødt til å score, men jeg har stor respekt Liverpool-fansen, så jeg tror ikke jeg kommer til å feire, sier Torres.