- Jeg hadde ingen problemer

Agdestein presset Svidler.

STAVANGER (Dagbladet): Partiet mellom Simen Agdestein (47) og Peter Svidler (37) endte med remis etter at en trekkgjentakelse var komplett i det 23. trekket.

Agdestein spilte med sorte brikker, men satte likevel russiske Svidler under press.

- Jeg hadde ingen problemer i dag. Jeg var svart, men han var tydeligvis redd for å tape. Så hadde han en forsvarsressurs som gjorde at jeg måtte ta trekkgjentakelse, sier Simen Agdestein til Dagbladet.

Resultatet gjør at Agdestein fremdeles er ubeseiret i Norway Chess, etter sju runder. I en turnering han har imponert voldsomt. Også mot Svidler.

- Jeg fikk meg en kamp, men ikke den jeg ønsket meg. Det var tøft. Jeg følte jeg var veldig heldig som ikke tapte i denne stillingen, for å være helt ærlig, sier Svidler på pressekonferansen like etter partiet.

Med et nytt halvt poeng, er Agdestein totalt oppe i 3.5.

Det sender den 47 år gamle nordmannen opp på en lik poengsum som Magnus Carlsen, Vladimir Kramnik og Fabiano Caruana. De fire andre partiene i runde sju er imidlertid ikke ferdigspilte i skrivende stund.

FRYKTET AGDESTEIN: Russiske Peter Svidler fortalte i går Dagbladet at han fryktet partiet mot Simen Agdestein. FOTO: Joachim Baardsen / Dagbladet.
FRYKTET AGDESTEIN: Russiske Peter Svidler fortalte i går Dagbladet at han fryktet partiet mot Simen Agdestein. FOTO: Joachim Baardsen / Dagbladet. Vis mer