SPILTE RASKT: Magnus Carlsen brukte bare to minutter på sine første elleve trekk. Motstander Veseling Topalov fikk samtidig en del ting å tenke på. Foto: Joachim Baardsen
SPILTE RASKT: Magnus Carlsen brukte bare to minutter på sine første elleve trekk. Motstander Veseling Topalov fikk samtidig en del ting å tenke på. Foto: Joachim BaardsenVis mer

- Jeg hadde ingen sjanser til å vinne

Mer trøbbel for Carlsen.

SANDNES (Dagbladet): Magnus Carlsen spilte uavgjort for fjerde partiet på rad da han møtte Veselin Topalov. Bulgareren, med hvite brikker, tvang fram en trekkgjentakelse før tidskontrollen.

Etter å ha stilt opp på direktesendingene til TV 2 og VGTV, ønsket ikke en tydelig skuffet Carlsen å gi flere intervjuer og hastet av gårde til en ventende bil.

På veien ut av lokalet fikk Dagbladet likevel stilt sjakkesset noen spørsmål:

- Hvordan opplevde du partiet mot Topalov?

- Det var greit nok. Jeg hadde ingen sjanser til å vinne i dag. Jeg håper på bedre tider.

- Hvordan ser du på morgendagens parti mot Levon Aronian?

- Jeg er forsiktig optimist.

- Hvordan vurderer du dine sjanser til å vinne Norway Chess etter nok en remis?

- De er fortsatt gode, de - men jeg må begynne å vinne partier, sier Carlsen til Dagbladet.

Carlsen har fått en identisk start som under fjorårets Norway Chess. Da endte til slutt nordmannen som nummer to i turneringen. Et resultat han ikke var fornøyd med. Å vinne årets utgave, foran hjemmepublikummet i Norge, er derfor et av Carlsens store mål for 2014.

Med bare to poeng fra fire kamper, er imidlertid utfordringen nå blitt enda større for den regjerende verdensmesteren.

Slik forklarer motstander Topalov dagens parti:

- Jeg ble optimistisk etter åpningen, for jeg kunne endelig komme med noe nytt - men han var tydeligvis forberedt på det. På grunn av måten Magnus reagerte på i løpet av partiet, selv om jeg hadde gode muligheter, syntes jeg det var for risikabelt å gå for seier. Derfor tvang jeg fram trekkgjentakelsen, sier Topalov til Dagbladet.