- Jeg hadde jo ikke sagt det til Marit om hun ikke hadde vært så god

Heidi Weng om de små stikkene hun sender Bjørgen.

SOGNEFJELL (Dagbladet): Selv med en liten snøstorm ute er det god stemning i den norske langrennsleirens junisamling på Sognefjellet. Ute i løypene har løpere fra Japan, Østerrike, Sverige og Norge gjort seg ferdig med en langøkt på ski i det friske sommerværet, og alle jager de samme dame i sporet.

Marit Bjørgen er fortsatt dama alle måler seg mot, og det er kanskje derfor blant andre Heidi Weng, i all vennskapelighet selvfølgelig, stadig vekk slenger litt med leppa mot skidronninga.

Håper på dårlige Bjørgen-dager
Heidi Weng hadde en nesten endeløs rekke pallplasseringer i fjor, men mangler fortsatt å stå på det øverste trinnet. Alt i alt har ungjenta 22 pallplasseringer i verdenscupen, men altså ingen seire.

Det er ikke lett når du konkurrerer mot Marit Bjørgen og Therese Johaug.

— Det er ikke det at jeg er så langt bak, da, det kan jeg jo ikke si. Men jeg håper å være enda nærmere Marit og Therese neste sesong. Så får vi håpe at Marit har litt dårligere dager de gangene jeg har gode dager. Sånn har det vært litt i sesongen som var nå, at når jeg endelig hadde en kjempebra dag, så hadde søren meg hun en bra dag også, sier Weng til Dagbladet.

Til tross for den vennskapelige ertingen av Bjørgen, som du kan se hva de sier om i videoen øverst i denne saken, innrømmer Marit at hun kjenner pusten fra Heidi i nakken.

— Hun er ikke langt bak. Hun er jo den som var på pallen sammen med meg og Therese flest ganger i fjor, og det er små marginer her. Det hun leverte i Tour de Ski var utrolig bra, hun var vanvittig sterk. Du må huske på at hun er ung og har mange, mange år foran seg. I fjor trente hun litt mer også, og det tror jeg hun får enda flere svar på i år igjen. Så hun kommer til å nærme seg meg mer og mer, sånn som du ser at Therese har gjort i mange år. Det spørs om det ikke er jeg som er nummer tre snart, ler Marit.

Skal banke Marit
Og selv om verdensmesterskapet i Falun ble et litt mindre gyllent mesterskap enn det de på forhånd hadde håpet, er det naturlige forklaringer på det siden begge to var i knallform i Tour de Ski en drøy måned tidligere.

Den vant som kjent Marit Bjørgen for aller første gang i karrieren, mens Weng ble nummer tre bak Johaug og Marit. Det har hun skumle planer om å endre til vinteren.

— Nå skal jeg presse kroppen enda mer enn det jeg har gjort før, for da har jeg vært veldig flink til å gi meg når jeg ikke klarer øvelsene og kanskje blitt litt sutrete, ler Heidi.

— Men nå har jeg bestemt meg for at jeg skal banke Marit, så da er det bare å gjøre jobben.