- Jeg hadde knust Kjus

Bjarne Solbakken mener Lasse Kjus fikk VM-plassen i storslalåm bare på navnet sitt.

Nå er Kjus blitt sjuk, så Solbakken kan muligens få kjøre VM-rennet i morgen likevel. Men det er uttaket som provoserer Stranda-løperen.

- Jeg har bedre storslalåmresultater enn Lasse Kjus tidligere i sesongen. Men han har et navn, og kommer med på tidligere meritter, sier Solbakken til

Sunnmørsposten

.

Ifølge avisa er Solbakken både skuffet og nedbrutt etter uttaket. Han har allerede varslet et oppvaskmøte med ledelsen.

- Det er klart at når valget står mellom sagnomsuste Lasse Kjus og Bjarne Solbakken, så velges Kjus, sier han.

Alpinisten kritiserer landslagssjef Atle Skårdal for at han ikke arrangerte et eget storslalåmrenn mellom ham og Kjus før plassene ble besatt.

- Da hadde jeg knust ham! For nå føler jeg virkelig at storslalåmformen kommer, og jeg var utrolig sugen på å slå til med alt jeg hadde i onsdagens renn. Men ledelsen ønsket ikke noen slik amerikansk kvalifisering, og dermed falt jeg utenom laget. Ja, jeg er bitter og forbannet, men det går nok over, sier Solbakken.

  • Dagbladet.no følger rennet direkte fra kl. 09.30 i morgen. Norges lag i rennet: Aksel Lund Svindal, Kjetil Aamodt, Lasse Kjus og Truls Ove Karlsen.

    (Dagbladet.no)

KRANGEL I ALPINLEIREN:</B> Bjarne Solbakken mener Atle Skårdal (t.h) tok ut Lasse Kjus til storslalåmrennet på navnet sitt.