<strong>SAMSPILLET FUNGERTE:</strong> God taktikk sørget for norsk EM-gull. Foto: Norges Cykleforbund.
SAMSPILLET FUNGERTE: God taktikk sørget for norsk EM-gull. Foto: Norges Cykleforbund. Vis mer

Sykkel-EM, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff

- Jeg hadde lyst til å gjøre det jeg gjorde

Boasson Hagen fornøyd med å la Kristoff ta den kaotiske spurten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Endelig fungerte den norske taktikken perfekt i et mesterskap. Etter to verdensmesterskap der seniorherrene har måttet tåle kritiske spørsmål i fleng, leverte endelig landslaget en feilfri forestilling.

Det resulterte i EM-gull til Alexander Kristoff. Han får med det kjøre i den hvite og blå mestertrøyen frem til neste års mesterskap.

Edvald Boasson Hagen var offensiv som bare rudsbygdingen kunne være. Etter en lei punktering på et kritisk tidspunkt da det sprakk opp i sidevinden 80 kilometer før mål, var han på alerten etter at han kom opp til feltet igjen.

6.5 kilometer før mål gikk Dimension Data-rytteren etter Jens Keukeleire (Belgia). De fikk etterhvert besøk av Nikolay Trusov (Russland). Etter å ha innsett at hans bruddkamerater var for svake til å holde unna, gikk Boasson Hagen til med et rykk fra glansdagene.

- Ekstra gøy at Alex tok det

Motvinden gjorde at det ble tøft for ham å holde unna, men han var naturligvis fortsatt fornøyd med hvordan rittet endte.

– Det kunne holdt (hvis det ikke var motvind), men det var veldig gøy at det var Alex som kom på toppen når jeg ikke gjorde det selv. Vi jobbet greit sammen i front der, men russeren var ikke så arbeidsvillig og sterk. Da klarte vi ikke å holde unna. Da var det ekstra gøy at Alex tok det, sier Boasson Hagen til TV 2.

På forhånd var det klart at Boasson Hagen og Kristoff ikke skulle gjenta bedriften og forsøke seg på et opptrekkstog i spurten. Flere lurte på om rytterne skulle spurte om side om side, men Boasson Hagen viste fort at han ikke var interessert i spurte i en samlet massespurt.

<strong>EUROPAMESTER:</strong> Alexander Kristoff viser frem sin nye trøye sammen med gullmedaljen. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix
EUROPAMESTER: Alexander Kristoff viser frem sin nye trøye sammen med gullmedaljen. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix Vis mer

- Voksne nok til å kjøre på lag

Han sier at han kjørte sykkelritt slik han hadde mest lyst til. Dermed ble et enstemmig norsk lag enige om at Kristoff skulle gå for spurten, mens Boasson Hagen skulle være offensiv.

– Jeg syntes Alex kunne ta spurten, jeg hadde lyst til å prøve det jeg gjorde. Det har vist seg å gå inn på andre mesterskap, også i andre klasser i EM. Det er en 50/50-sjanse. Det var best å spille kortene riktig, og da er kanskje Alex bedre på en kaotisk spurt, og jeg bedre til å støte enn ham. Da var det riktig taktikk å kjøre den vi gjorde i dag, forklarer etappevinneren fra årets Tour de France.

Også Alexander Kristoff var fornøyd med lagtaktikken i dag.

- Det er godt å se at vi kan jobbe sammen. Vi viser i dag at vi er voksne nok til å kjøre på lag, sier han til TV2.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer