- Jeg hadde mål i blikket

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester City-Leeds United 0-4. Eirik Bakke var mister cool og ordnet 1- 0: - Jeg hadde mål i blikket, sier Bakke som så at Robbie Keane kom innpå og slaktet kaptein Håland og City. I en trist kamp om lærballen.

- Det var ingen stor fotball som ble spilt, men det var ikke viktig for oss nå heller. Vi kom til Maine Road forn å ha med oss poeng hjem, og det fikk vi. Det er det som betyr noe i den situasjonen vi befinner oss i, sier Eirik Bakke til Dagbladet.

De 34288 på Maine Road hadde så vidt fått satt seg da en nordmannen så gult. Bakke fikk kort etter fire minutter.

- Uff ja, jeg kom for seint inn i den taklinga. Det betyr ikke så mye, men du blir jo litt forsiktigere i resten av kampen, sier Eirik Bakke til Dagbladet.

Alfi på etterskudd

Bakke om målet etter drøye halvtimen:

- Det kom etter en feilpasning, tror jeg, men jeg så at Alfi var på løp og han kom litt på etterskudd. Jeg fikk en pasning fra Jason Wilcox. Skal innrømme at jeg hadde mål i blikket sjøl om det ble en lang touch inn i hjørnet, sier Bakke.

- Og så tok du hånda opp til øret foran City-fansen?

- Ja, det er sånt som skjer, bare for å erte litt.

Bakke om motstander Håland:

- Han var vel en av de beste på City.

- Snakket dere sammen under kampen?

- Ja, av og til slenger vi noen meldinger, mest klaging, sier Bakke og smiler. På vei hjem til Leeds i buss for å feire kvelden med?

Middag med kamerat

- Jeg har en kamerat på besøk, så vi skal ut for å spise middag sammen, sier Erik Bakke. Som var godt fornøyd med at avtalen mellom landslagets spillere for øverste NFF nå endelig er undertegnet av alle parter.

- Jeg fikk en telefon fredag kveld og det er bra, så vi kan konse på å spille fotball, sier Bakke i blådressen fra Leeds.

City og kaptein Alf Inge Håland har nå spilt seks kamper på rad uten å vinne. Klubben ligger nest sist med 20 poeng. Det er lett å fatte.

Laget mangler rytme og plan, tempoet står ikke i stil til teknikken, mangler spisskompetanse og hyppigheten av feilpasninger overgår den villeste 4- 2- 4-fantasi. Synd, fordi folkene på Maine Road er ti poeng hyggeligere enn de røde et par feilpasning unna. På Old Trafford.

Foruten Alf fra Norge, så var det en annen City-nordmann som var god. Det var den ene maskoten til de blå, Alfis lille sønn, Astor, med nummer 15. Han ble av speaker omtalt som spionen fra Leeds.

<B>MÅLFEST: </B> Eirik Bakke (t.v.) scoret det første målet for Leeds United mot Manchester City.