Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karoline Bjerkeli Grøvdal på 3000 meter hinder:

- Jeg hadde mest lyst til å bryte

Grøvdal skuffet i Diamond League.

ÅRETS SISTE: Karoline Bjerkeli Grøvdal løp under Diamond League-stevnet i Brussel i kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
ÅRETS SISTE: Karoline Bjerkeli Grøvdal løp under Diamond League-stevnet i Brussel i kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karoline Bjerkeli Grøvdal forsøkte på ny norsk rekord på 3000 meter hinder under Diamond League-stevnet i Brussel i kveld.

Men etter løpet var hun skuffet.

Grøvdal havnet på 12. plass - sist av de som fullførte. Hun var i mål på tida 9.38,34.

- Jeg hadde mest lyst til å bryte, sier Grøvdal til NRK.

- Jeg har vært usikker på formen og kjente med en gang at muskulaturen var død. Jeg har ikke løpt hardt siden EM, og det gikk som jeg fryktet, sier Grøvdal til NRK.

Overlegen

Beatrice Chepkoech fra Kenya vant med fantastiske 8.55,10.

Det ble satt høy fart fra start på dagens 3000 meter hinder og den norske jenta var sjanseløs på å holde farta til teten. I mål var Chepkoech helt overlegen.

Grøvdal tok bronse på distansen under EM i friidrett tidligere i august, men langdistanseløperen har vært litt syk siden.

Hun sto blant annet over NM med sykdom.

Satser mot OL

Tjalve-løperen satte norsk rekord på øvelsen under NM i fjor med 9.13.35. Det var tidenes seiersmargin med nesten to og et halvt minutt foran sølvvinneren.

Grøvdal vil satse på distansen fram mot OL.

- Det gjør jeg. Det er satsing på hinder til Tokyo. 5000 meter ligger meg nært. Det kan være aktuelt å doble, men hinder er førsteprioritet og det står jeg fast ved. Det er der jeg har størst sjanse på medalje, sa Grøvdal til NTB nylig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!