Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg hadde mye høyere mål

Det ble norsk rekord, men Ingvild Snildal skuffet seg selv igjen.

SKUFFET SEG SELV: Ingvild Snildal satte ny norsk rekord på 200 meter butterfly, men hadde håpet å svømme mye fortere. Foto: Anders Skjerdingstad
SKUFFET SEG SELV: Ingvild Snildal satte ny norsk rekord på 200 meter butterfly, men hadde håpet å svømme mye fortere. Foto: Anders Skjerdingstad Vis mer

LONDON (Dagbladet): - Absolutt ikke som jeg hadde sett for meg i det hele tatt. Jeg hadde mye høyere mål, og det gikk ikke slik jeg hadde tenkt. Det var kanskje det som var problemet, jeg hadde litt for høye forventninger til meg selv.

Slik svarer Ingvild Snildal (23) når Dagbladet ber henne oppsummere sitt OL - som nå er over.

Hun kom til London med mål om finale og en drøm om medalje. Det endte med fiasko på favorittdistansen 100 meter butterfly, der hun ble utslått allerede i forsøket. Da strømmet tårene fritt.

Norsk rekord Noen tårer var det ikke å se etter dagens forsøksheat på 200 meter butterfly. Det var det da heller ingen grunn til. Snildal forbedret sin egen norske rekord med 47 hundredeler, og den nye rekorden lyder på 2.10,99. Men det holdt ikke til avansement, og Snildal både håpet og trodde den nye norske rekorden skulle bli vesentlig bedre.

- Heldigvis ble det norsk rekord. Man må selvfølgelig være fornøyd med det, men jeg hadde sett for meg en bedre tid, innrømmer hun, og utdyper:

- Jeg har svømt tider på trening som gjør at jeg gjerne skulle svømt fortere nå. Jeg skulle gjerne vært under 2.10 - gjerne svømt et sekund eller halvannet sekund fortere.

Forventet for mye Hva som gikk galt, vet hun ikke. Nå når OL er over, innrømmer hun at skulderskaden hun hadde i oppkjøringa neppe virket positivt inn på forberedelsene - selv om hun fortsatt ikke vil bruke det som unnskyldning.

Derimot innrømmer hun at hun ikke klarte å styre spenningsnivået.

- I sist OL var jeg med for å lære, det var en helt annen setting. Nå kom jeg hit som mye mer utviklet svømmer og hadde mye høyere forventninger til egne prestasjoner, og det kan ha vært det som bikket over, erkjenner Snildal.

Trøsten får være at hun nå vet hva som venter i Rio-OL om fire år. 23-åringen har klare ambisjoner om å stille der som en enda bedre svømmer.

Mindre svømming Veien mot Rio starter allerede nå - og første steg er å la kroppen få en veldig annerledes treningsbelastning resten av 2012. Snildal flytter til Bergen, der hun skal studere pedagogikk.

Før jul skal mye av treningen foregå utenfor svømmehallen.

- Planen er å ikke svømme så vanvittig mye som jeg ar gjort nå, og heller satse på å gjøre andre ting — trene styrke, klatre litt, løpe litt og være med på noen friidrettsstevner, forteller Snildal — som i så fall trolig stiller med startnummer på 200-meter.

- Jeg har prøvd meg litt på 200, jeg har fart i beina. Jeg har ingen offisiell pers, men jeg løp noen 200-metere på 29 sekunder, avslører hun.

På shopping Til tross for en annerledes høst, satser hun på å delta i kortbane-EM i november. Fra januar er det igjen fullt kjør, med langbane-VM som hovedmål for 2013.

Men aller først skal Ingvild Snildal ha ferie, og de første dagene skal tilbringes i OL-byen.

- Jeg blir her til søndag. Jeg skal se på OL, og så blir det kanskje litt shopping. Jeg må sjekke om jeg har noen penger, gliser hun — og forsvinner fra intervjusonen i OL-bassenget for siste gang under disse lekene.

MINDRE SVØMMING: Resten av 2012 skal Ingvild Snildal bruke til mer variert trening - på land. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix
MINDRE SVØMMING: Resten av 2012 skal Ingvild Snildal bruke til mer variert trening - på land. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media