Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg hadde nok for mye syre

Grøndahl Jansen fikk betale for alle angrepene da spurten gikk.

NÅDDE IKKE HELT OPP: Amund Grøndahl Jansen måtte se fire ryttere passere ham på oppløpet. Foto: TDW/GettyImages
NÅDDE IKKE HELT OPP: Amund Grøndahl Jansen måtte se fire ryttere passere ham på oppløpet. Foto: TDW/GettyImages Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (procycling.no): Amund Grøndahl Jansen leverte en ny topplassering i Tour des Fjords da han ble nummer fem på den andre etappen.

Etappen ble vunnet av Michael Albasini (Michelton-Scott), mens Kristoffer Halvorsen (Sky) og Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) ble de beste norske rytterne på henholdsvis tredje- og fjerdeplass.

Mer om det her!

Grøndahl Jansen var meget aktiv på de avsluttende rundene, og opp Bjørnebakken siste gang, kjørte han fra feltet med en Michelton-Scott rytter. De ble hentet etter toppen av bakken, og nordmannen fortsatte å markere angrep før han plasserte seg godt fremme i spurten.

- Ga opp litt på de siste meterne

Den Tour de France-aktuelle 24-åringen var skuffet over at det ikke ble seier på etappen.

- Jeg ble hentet av ganske mange på streken. Jeg ga opp litt på de siste meterne. Albasini hadde så stor fart at det uansett ikke ble seier, og da mister man litt piffen.

Albasini hadde nemlig hjulet til Grøndahl Jansen, og da nordmannen gikk såpass tidlig som han gjorde, ble det en perfekt utvikling for den sveitsiske veteranen.

Grøndahl Jansen lå dermed langt fremme inn på oppløpet, men hadde brukt for mye krefter underveis til å kjempe om seieren.

- Jeg liker å angripe

- Jeg kom inn på oppløpet i tredjeposisjon, og så går jeg til med 300 meter igjen. Vanligvis er det der jeg må gå til for at jeg skal vinne. Jeg hadde nok for mye syre. Jeg fulgte angrepene begge gangene i bakken, og håpte egentlig at jeg skulle komme av gårde med en mindre gruppe eller alene, men det gikk ikke. Da kostet det for mye til å ha en skikkelig toppspurt.

- Vurderte du å sitte i feltet og satse på at det skulle bli spurt?

- Jeg kunne gjort det, men jeg liker å angripe, og jeg anser sjansene mine som større fra en mindre gruppe enn fra et felt. Aller helst ville jeg gå av gårde og ta seieren fra en mindre gruppe.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!