- Jeg hadde nok ikke ledet, men jeg hadde ikke vært så langt bak

Henrik Kristoffersen falt fra drømmestart.

UTE, MEN IKKE NEDE: Henrik Kristoffersen trøstet seg med at han kjørte bra både før og etter fallet i sesongåpningen i østerrikske Sölden. Her forklarer han fallet for norsk presse. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
UTE, MEN IKKE NEDE: Henrik Kristoffersen trøstet seg med at han kjørte bra både før og etter fallet i sesongåpningen i østerrikske Sölden. Her forklarer han fallet for norsk presse. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

SÖLDEN (Dagbladet): Sesongåpninga ble akkurat slik den ikke skulle være for supertalentet Henrik Kristoffersen. Rett før andre mellomtid kjørte han effektivt ut av løpet da han kom på innerski. Likevel fullførte han løpet, men kvalifiserte seg naturlig nok ikke til andreomgangen.

- Det ble litt mye vinkel, og så tror jeg at jeg er litt tett på porten så skoen går ned i snøen. Da glipper kanten og da slår den inn i ytterskia. Jeg vet ikke om jeg vil si klassisk innerski, men det er i hvert fall nært, sier Henrik til Dagbladet og smiler.

Ville vært med i tet
For selv om han skled ut av åpningsrennet, tok en strafferunde opp i bakken før han fullførte 6.55 sekunder bak ledende Marcel Hirscher, var han ikke altfor nedbrutt.

På første mellomtid hadde han nest beste tid, bare 28 hundredeler bak Hirscher. På flata inn mot mål knep han nye hundredeler på østerrikeren i tet.

- Jeg vet ikke om det var et toppløp, jeg gikk jo på innerskia før mellomtida, men jeg lå vel passe bra an. Jeg hadde nok ikke ledet, men jeg hadde nok ikke vært så langt bak heller. Jeg føler jeg kjører ganske bra på ski, sier han.

God kjøring
Og akkurat den følelsen er trøsten hans når Sölden-opplevelsen nok en gang endte med tidlig exit. Selv pappa Lars var fornøyd med det han så fra sidelinja.

- Jeg tror det er første gang jeg ikke har hørt ham være sjukt sur eller irritert når jeg gjør en sånn feil, fordi han ser at jeg kjører bra på ski. Jeg vet at hvis jeg kjører som jeg kjører og kommer meg til bånn ligger jeg forholdsvis bra an.

Selv husker han ikke sist han kjørte ut av et renn, men forteller at kjørte ut på trening her om dagen.

- Litt ekstra irriterende å gjenta feilen i dag, da?

- Ja, det er det, men sånn er livet. Det får jeg ikke gjort noe med.

Red Bull-avtale TV2 skriver at Henrik Kristoffersen har signert en produktplasseringsavtale med Red Bull, akkurat som Aksel Lund Svindal og Petter Northug.

- Det er en produktplasseringsavtale. Det kan jeg si, bekrefter Kristoffersen overfor TV2.

• Både Leif Kristian Haugen og Kjetil Jansrud skal kjøre finaleomgangen klokka 12.45. De ligger i skrivende stund på henholdsvis 23. og 18. plass etter første omgang.