ÅPEN OG ÆRLIG:  Barcelonas midtbanespiller Andrés Iniesta har ikke bare surfet på en rosa sky. Foto: NTB Scanpix
ÅPEN OG ÆRLIG: Barcelonas midtbanespiller Andrés Iniesta har ikke bare surfet på en rosa sky. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg hadde personlige problemer som vokste, og var deprimert

Barcelona-stjerne snakker ut.

(Dagbladet): Andrés Iniesta (29) er et av de største fotballnavnene i verden. Han har spilt i Barcelona i hele sitt voksne liv, og er også en krumtapp på det spanske landslaget.

Ikke minst huskes han for det avgjørende målet mot Nederland i VM-finalen i 2010.

Men selv for en spiller som har vasset i suksess, har det vært tunge dager. I et intervju med det franske magasinet So Foot innrømmer Iniesta at han var deprimert før VM-finalen for fire år siden.

- Jeg hadde en liten depresjon. Men alle går gjennom dette på et eller annet tidspunkt i livet, gjør de ikke? Det var noen personlige problemer som vokste. Jeg hadde også noen fysiske problemer. Jeg følte meg skjør, forteller Iniesta.
 

Avgjørende mål Oppturen kom i VM-finalen. I en fantastisk finale på Soccer City Stadium i Johannesburg scoret han det avgjørende 1-0-målet i tilleggstida.

- Følelsen av å score var som å samle alle de positive ordene i ordboka. Før jeg skjøt, måtte jeg vente til ballen fikk en dropp. Hvis jeg ikke hadde ventet, ville jeg ikke scoret.

Iniesta avslører også at han på et tidligere stadium i karrieren vurderte å slutte på Barcelona-akademiet. Det var rett etter at han forlot hjembyen sin i Spania.

- Det var den tøffeste opplevelsen i livet mitt. Det tok flere måneder å akklimatisere seg. Når jeg kom på rommet om kvelden, gråt jeg mye.

Forbilde Iniesta forteller videre at han lærte mye av den franske eleganten Zinedine Zidane da han vokste opp. Han var derimot ikke forbildet hans, det var den tidligere danske stjerna Michael Laudrup.

- Da jeg var liten, fokuserte jeg mye på Zidane, fordi han var nydelig å se på. Men forbildet mitt var Laudrup, erklærer Iniesta.

JUBEL: Andrés Iniesta (t.v.) er fast inventar på Barcelona. Her feirer han en scoring sammen med Neymar og Lionel Messi. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Andrés Iniesta (t.v.) er fast inventar på Barcelona. Her feirer han en scoring sammen med Neymar og Lionel Messi. Foto: NTB Scanpix Vis mer