- Jeg hadde regnet med det

Valon Berisha entret Ullevaal-matta til enorm pipekonsert fra de albanske supporterne.

IKKE OVERRASKET: Valon Berisha sier han hadde regnet med å bli pepet på av de albanske tilhengerne på Ullevaal. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
IKKE OVERRASKET: Valon Berisha sier han hadde regnet med å bli pepet på av de albanske tilhengerne på Ullevaal. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

• Norge - Albania 0-1 (0-0)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Berisha har kosovo-albansk bakgrunn. Det hadde bortefansen tydeligvis fått med seg, for da han entret banen som innbytter med et kvarter igjen å spille, var det til en øredøvende pipekonsert. Østerrike-proffen er ikke overrasket.

- Jeg hadde regnet med pipekonsert fra bortefansen. Jeg merket det allerede da jeg varmet opp, sier Berisha til Dagbladet.

Østerrike-proffen erstattet Alexander Søderlund, som mener han ble snytt for straffe, med et kvarter igjen spille. Berisha var et friskt pust for et Norge som stanget på for utligningsmålet, uten at det hjalp noe særlig.

- Dette var en trist affære. Jeg skulle selvsagt heller sett at vi vant kampen. Men vi utnytter ikke sjansene våre godt nok, og de scorer på én av to sjanser de har, sier Berisha.

Flere albanere enn nordmenn Den tidligere Viking-spilleren utvekslet noen ord med et par av de albanske spillerne da han varmet opp. Bare vennskapelige høflighetsfraser, ifølge Berisha.

Men han er ikke mye vennskapelig når han beskriver hva som kommer til å skje i returoppgjøret i Albania. 

- Det blir surt for de, men deilig for oss, når vi tar tre poeng fra de der nede. Vi kommer absolutt til å merke at vi spiller på bortebane, men det kommer til gjøre oss enda mer gira, tror Berisha.

- Det var flere albanere enn nordmenn på tribunen, hva tenker du om det?

- Det har jeg egentlig ingen kommentar til, sier Red Bull Salzburg-spilleren.

Krigsherjet land En som har en kommentar til nettopp dette er Albanias målscorer Hamdi Salihi. Han tror grunnen til at det var så mange fra hjemlandet hans på tribunen i dag er at det bor mange albanere i Skandinavia.

- Det bor mange albaniere i Norge, Sverige og Danmark, og de støtter oss alltid uansett hvor vi spiller. I dag er jeg fornøyd, fordi de kan dra hjem glade, sier Salihi til Dagbladet.

Mange mennesker har flyktet fra Albania på grunn av krig, og Salihi er glad for å kunne gi noe tilbake til dem.

- Mange savner Albania, og har bodd mange år vekk fra landet, og nå er vi her, og tar med oss Albania hit, det er spesielt for dem. Jeg vet hvordan det føles, så jeg er veldig glad for at vi vant, sier målscoreren.

Håper på flere nordmenn Midtstopper Vegard Forren merket seg at det var mange albanere på tribunen. Han håper norske tilhengere kan lage tilsvarende stemning på neste hjemmekamp

- Det var veldig god stemning, men dessverre var det til tider det albanske folket som dro det i gang. Vi må takke de norske supporterne som kom, og håpe at det kommer flere på neste kamp, sier Forren til Dagbladet