- Jeg hadde slått knockout på Guardiola

Solbakken til spanske journalister om krangelen med Pep Guardiola.

 KNOCKOUT:  - Hvis ikke Busquets hadde kommet imellom ville jeg slått knockiout på ham i første runde, spøkte Ståle Solbakken overfor de spanske journalistene som undret over hva som skjedde da FCK-treneren kranglet med Pep Guardiola. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB Scanpix
KNOCKOUT: - Hvis ikke Busquets hadde kommet imellom ville jeg slått knockiout på ham i første runde, spøkte Ståle Solbakken overfor de spanske journalistene som undret over hva som skjedde da FCK-treneren kranglet med Pep Guardiola. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB ScanpixVis mer

Følg alle kveldens Champions League-kamper i vårt Fotballstudio!

(Dagbladet): Det er få som greier å glemme da Ståle Solbakken og daværende Barcelona-trener Pep Guardiola kranglet etter Champions League-kampen i Parken i 2010.

Spesielt ikke spanske journalister.

Knockout I forkant av morgendagens gruppespillkamp mellom FC København og Real Madrid, undret journalistene på hva som egentlig skjedde den kvelden i Parken.

- Jeg tror ikke jeg har så mye å fortelle. Men jeg tror at jeg hadde vunnet boksekampen, hvis ikke Busquets kom imellom, fortalte Solbakken de spanske journalistene - og henviste til da Barcelona-spiller Sergio Busquets kastet seg imellom ham og Guardiola i 2010.

- Hvis ikke Busquets hadde kommet imellom ville jeg slått knockout på ham i første runde, smilte Solbakken, skriver danske Ekstrabladet.

Deretter slo den norske trenere over i en mer alvorlig tone, og utdyper.

- Det var småting. Jeg tror han, like mye som meg, ønsket å vinne. Og det var selvfølgelig fløyteepisoden som skapte situasjonen. Men jeg husker det egentlig ikke så godt, fortalte FCK-treneren på pressekonferansen.

Fløyteepisoden Fløyteepisoden Ståle Solbakken sikter til skjedde i det forrige møtet mellom Barcelona og FCK, da reservekeeper Pinto lurte Cesar Santin til å tro at han var i offside på en gylden overgangsmulighet.

Det endte med to kampers karantene for Barcelona-keeperen, men etter returmøtet sa Solbakken med et smil at «han kunne fått to til» - noe som falt i dårlig jord hos Guardiola.

Men de to trenerne skal ha skværet opp, sier nordmannen.

- Jeg husker at vi ikke var helt enige om episoden, men jeg har faktisk snakket med ham. Jeg har hatt et møte med ham, fortalte Solbakken på dagens pressekonferanse.

- Blir vanskelig FC København slipper unna Gareth Bale, som sliter med skade, i morgendagens Champions League-møte med Real Madrid, og møter et lag som i går avholdt krisemøte med trener Carlo Ancelotti etter en svak sesongåpning.

- Et godkjent resultat handler alltid om at få poeng. Det er uansett, hva modstanderen heter, sier Ståle Solbakken om morgendagens kamp, skriver danske TV2.

- Vi går selvfølgelig for tre poeng, men vi vet at det blir svært vanskelig.

Første kamp i gruppespillet endte 1-1 mot Juventus for FC København, som dermed opprettholdt statistikken som viser at klubben aldri har tapt en gruppespillkamp på hjemmebane.

Real Madrid vant sin første kamp mot borte Galatasaray hele 6-1.