- Jeg hadde stått over alle andre stevner

Skadd Thorkildsen på 3. plass på Bislett.

STOPPET AV SKADE: Lysken skapte trøbbel for Andreas Thorkildsen på Bislett, og han endte på tredjeplass. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
STOPPET AV SKADE: Lysken skapte trøbbel for Andreas Thorkildsen på Bislett, og han endte på tredjeplass. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

||| BISLETT (Dagbladet.no): Andreas Thorkildsen har slitt med en lyskeskade den siste tida, og det var tidligere denne uka usikkert om han kom til å stille på Bislett i kveld.

Han avblåste derimot disse spekulasjonene - for han ville ikke gå glipp av Bislett-festen.

- Men jeg hadde stått over absolutt alle andre stevner, bortsett fra VM-finalen, sier Thorkildsen.

- Nedtur
Selve konkurransen ble derimot ingen fest for den dobbelte OL-vinneren. Han kom seg aldri lenger enn 83,15 meter - og det holdt «bare» til en tredjeplass.

Da Dagbladet møtte ham på Bislett etter konkurransen, var han skuffet - men ikke overrasket.

- Jeg merket at lysken ikke var bra allerede da jeg sto opp i dag. Det er selvfølgelig en nedtur å ikke vinne, spesielt med tanke på det som var vinnerlengden i dag, sier Thorkildsen.

Finske Tero Pitkämäki vant en suveren seier med 84,63. I tillegg til dette kastet hadde han tre lengder som var bedre enn andremann på resultatlista, landsmannen Teemu Wirkkala (83,54 meter).

Frykter ikke for VM
Thorkildsen-trener Åsmund Martinsen er ikke overrasket over resultatet, for han hadde ikke forventet mye av eleven i dag.

- Lysken var verre i dag enn i går, så han får ikke til et skikkelig tilløp. Da blir resultatene deretter. Han er egentlig i bra form, så det er ikke så mye som skal til. Jeg var bekymret for lysken hans i dag, men det var aldri aktuelt for ham å kaste inn håndkleet, sier Martinsen til Dagbladet.

Verken Martinsen eller Thorkildsen har begynt å bekymre seg for VM ennå. Mesterskapet går av stabelen i Berlin i august.

- Det er ennå lenge til VM. Jeg regner med at vi tar noen nye bilder til uka, så får vi se om jeg må stå over noen av stevnene framover, sier Thorkildsen.

- Hvordan vil du beskrive smertene?

- Lyskeskaden min er som om en sprinter hadde hatt problemer med låret. Det gjør vondt når jeg løper sidelengs.

Samboerskryt
Han roses i kveld av samboeren Christina Vukicevic, som mener det står respekt av Thorkildsens avgjørelse om å kaste på Bislett.

- Det er stort av ham å ofre VM for å være med på Bislett, sier hun til Dagbladet.

Bislett-vinner Tero Pitkämäki har nå to Golden League-seire, og han er fortsatt med i kampen om gullpotten. Finnen er likevel ikke helt fornøyd.

- Jeg forventet mer av meg selv i dag. Jeg er nødt til å kaste bedre for å vinne i Roma (neste Golden League-stevne), sier han.