HEI, HEI, ALLA I HOPA: Slik presenterte Jörgen Lennartsson seg for det norske pressekorpset når han ble presentert på Telenor Arena i dag. Foto: Scanpix
HEI, HEI, ALLA I HOPA: Slik presenterte Jörgen Lennartsson seg for det norske pressekorpset når han ble presentert på Telenor Arena i dag. Foto: ScanpixVis mer

- Jeg hadde to herlige år med Åge

Lennartsson lærte norsk fotball av Hareide.

||| FORNEBU (Dagbladet): Jörgen Lennartsson er ny Stabæk-trener fra 1. januar, 2011.

Frem til da har han fullt fokus på sin jobb som svensk U21-trener. I fjor tok ham dem helt til semifinale i U21-EM på hjemmebane.

Han valgte Stabæk på grunn av den gode stemningen og fotballfilosofien klubben har.

- Mine ambisjoner er å utvikle Jannes fine arbeid og bli en del av klubbens virksomhet med å utvikle den biten som Janne har gjort veldig bra disse seks årene, sier Lennartsson til Dagbladet.

- To herlige år med Åge Lennartsson var en del av Åge Hareides team i Helsingborg fra 1998 til 1999, og svensken innrømmer innrømmer at han lærte mye av sin tid med den tidligere norske landslagssjefen.

- Jeg har arbeidet med Åge i to år, og det var to herlige år. Både på det sosiale planet, vi hadde det veldig gøy sammen, og på det fotballmessige planet, sier han til Dagladet.

- Hans måte å tenke fotball på, med hurtig angrepsspill og slikt, det var noen lærefulle år, absolutt.

Han mener det er for tidlig å begynne å snakke om ambisjoner og topplasseringer.

— Det er for tidlig å begynne å snakke om ambisjoner og mål allerede nå. Jeg vil gjøre en så bra jobb som mulig for klubben.

Satser ungt Lennartsson har tidligere vært ansatt som talentutvikler i flere klubber, og han vil fortsette å satse på unge talenter.
- Det er en viktig del av klubbens identitet at man har en egen bra talentvirksomhet og kan produsere bra spillere, sier han.

- Stabæk har vist det de siste årene at utviklingen på ungdomsarbeidet har blitt mye bedre de siste årene. Det håper jeg å fortsette å bygge på.

Pontus Farnerud spilte i Landskrona når Lennartsson var talentutvikler i Helsingborg.

- Han var i Helsingborg for en ti-tolv år siden når jeg var i Landskrona. Det var mange talenter i Helsingborg, og han (Lennartsson) kan ta mye av æren for at de talentene vant ligaen og fikk spille Champions League, sier Farnerud til Dagbladet.

Han tror eventuelle endringer blir minimale.

- Noen små endringer blir det sikkert, men vi har en rød trå i klubben som går tilbake i tid. Jörgen kommer sikkert med noen nye idéer, og kanskje vi trenger det?

VANT ALLSVENSKAN: Åge Hareide tok Helsingborg til ligagull med Jörgen Lennartsson som en del av støtteapparatet. Foto: Scanpix
VANT ALLSVENSKAN: Åge Hareide tok Helsingborg til ligagull med Jörgen Lennartsson som en del av støtteapparatet. Foto: Scanpix Vis mer