HEI, HEI, ALLA I HOPA: Slik presenterte Jörgen Lennartsson seg for det norske pressekorpset når han ble presentert på Telenor Arena i dag. Foto: Scanpix
HEI, HEI, ALLA I HOPA: Slik presenterte Jörgen Lennartsson seg for det norske pressekorpset når han ble presentert på Telenor Arena i dag. Foto: ScanpixVis mer

- Jeg hadde to herlige år med Åge

Lennartsson lærte norsk fotball av Hareide.

||| FORNEBU (Dagbladet): Jörgen Lennartsson er ny Stabæk-trener fra 1. januar, 2011.

Frem til da har han fullt fokus på sin jobb som svensk U21-trener. I fjor tok ham dem helt til semifinale i U21-EM på hjemmebane.

Han valgte Stabæk på grunn av den gode stemningen og fotballfilosofien klubben har.

- Mine ambisjoner er å utvikle Jannes fine arbeid og bli en del av klubbens virksomhet med å utvikle den biten som Janne har gjort veldig bra disse seks årene, sier Lennartsson til Dagbladet.

- To herlige år med Åge Lennartsson var en del av Åge Hareides team i Helsingborg fra 1998 til 1999, og svensken innrømmer innrømmer at han lærte mye av sin tid med den tidligere norske landslagssjefen.

- Jeg har arbeidet med Åge i to år, og det var to herlige år. Både på det sosiale planet, vi hadde det veldig gøy sammen, og på det fotballmessige planet, sier han til Dagladet.

- Hans måte å tenke fotball på, med hurtig angrepsspill og slikt, det var noen lærefulle år, absolutt.

Han mener det er for tidlig å begynne å snakke om ambisjoner og topplasseringer.

— Det er for tidlig å begynne å snakke om ambisjoner og mål allerede nå. Jeg vil gjøre en så bra jobb som mulig for klubben.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Satser ungt Lennartsson har tidligere vært ansatt som talentutvikler i flere klubber, og han vil fortsette å satse på unge talenter.
- Det er en viktig del av klubbens identitet at man har en egen bra talentvirksomhet og kan produsere bra spillere, sier han.

- Stabæk har vist det de siste årene at utviklingen på ungdomsarbeidet har blitt mye bedre de siste årene. Det håper jeg å fortsette å bygge på.

Pontus Farnerud spilte i Landskrona når Lennartsson var talentutvikler i Helsingborg.

- Han var i Helsingborg for en ti-tolv år siden når jeg var i Landskrona. Det var mange talenter i Helsingborg, og han (Lennartsson) kan ta mye av æren for at de talentene vant ligaen og fikk spille Champions League, sier Farnerud til Dagbladet.

Han tror eventuelle endringer blir minimale.

- Noen små endringer blir det sikkert, men vi har en rød trå i klubben som går tilbake i tid. Jörgen kommer sikkert med noen nye idéer, og kanskje vi trenger det?

VANT ALLSVENSKAN: Åge Hareide tok Helsingborg til ligagull med Jörgen Lennartsson som en del av støtteapparatet. Foto: Scanpix
VANT ALLSVENSKAN: Åge Hareide tok Helsingborg til ligagull med Jörgen Lennartsson som en del av støtteapparatet. Foto: Scanpix Vis mer