- Jeg hadde veldig, veldig dårlig selvbilde og selvtillit

Men nå er det lyse tider for skiløper Vibeke Skofterud (32).

HOPP TIL 20 I STIL: Hun stilte på Idrettsgallaen i blå, kort kjole. - Jeg synes jeg hadde den fineste kjolen av alle på den festen. I bilen dagen etter hørte jeg på P4 at Ailo Gaup var kåret til den best kledde. Vibeke Skofterud fikk terningkast 1! ler Vibeke. Foto: Anita Arntzen
HOPP TIL 20 I STIL: Hun stilte på Idrettsgallaen i blå, kort kjole. - Jeg synes jeg hadde den fineste kjolen av alle på den festen. I bilen dagen etter hørte jeg på P4 at Ailo Gaup var kåret til den best kledde. Vibeke Skofterud fikk terningkast 1! ler Vibeke. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet God torsdag):En gang sto VM- og OL-vinneren fram med sin kjæreste og samboer. Ei jente. Det vakte stor oppmerksomhet.

Vibeke syntes det hadde vært verst å fortelle det til mamma og pappa.

- Sånn var det med spiseforstyrrelsen også. Selv om du vet de støtter deg, er du redd for hvordan de skal reagere. Jeg tenkte i utgangspunktet at man ikke skal finne seg en kjæreste av samme kjønn, sier Vibeke Skofterud.

Hadde spiseforstyrrelser Vi sitter i skarp vårsol hjemme på terrassen hennes i Mjøndalen. Vibeke gomler druer og jordbær. Ved siden av står grillen og bare venter på å bli midtpunkt når skiesset samler venner til gode middager.

Nå har 32-åringen omsider et normalt forhold til mat. Slik har det ikke alltid vært:

Et halvt år holdt hun seg unna Toppidrettssenteret fordi hun var for feit. I egne øyne.

- Jeg var en toppidrettsutøver. Men tenkte at «jeg ser ikke sånn ut. Derfor har jeg ikke rett til å trene her». Jeg hadde veldig, veldig dårlig selvbilde og selvtillit. Selv i perioder hvor jeg så normal ut, turte jeg ikke se meg i speilet, sier Vibeke, som først nå har skjønt hvor alvorlig langt nede hun var mentalt årene hun slet med spiseforstyrrelser, og tidvis isolerte seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer