Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg hadde verken posisjon eller beina

Boasson Hagen ble statist i heseblesende Milano-Sanremo.

SKYNDET SEG: Edvald Boasson Hagen var raskt ferdigpakket etter Milano-Sanremo. Han hadde et fly å rekke. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
SKYNDET SEG: Edvald Boasson Hagen var raskt ferdigpakket etter Milano-Sanremo. Han hadde et fly å rekke. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANREMO (procycling.no): Allerede oppover Cipressa ble det klart at Edvald Boasson Hagen igjen var førstepri for Dimension Data.

Da var Mark Cavendish gjennomkokt - og vel så det.

Dessverre var alle de andre hjelperne hans også over alle hauger. Rudsbygdingen måtte selv posisjonere seg opp Poggio, og havnet for langt unna da Peter Sagan dro fram hans voldsomme register.

- Det var ganske greit helt til den siste bakken. Der satt jeg for langt bak. Men jeg hadde ikke bein til å være med, uansett. Jeg hadde verken posisjon eller bein, oppsummerte en nydusjet Boasson Hagen overfor procycling.no før han hastet videre i bil med lagkamerat Mark Renshaw for å rekke flyet hjemover.

Har ikke prioritert Sanremo

Etter en overbevisende start på fjorårssesongen, ønsker Dimension Data å holde ham litt igjen i første del av årets vårklassikere.

Midtøsten ble byttet ut til fordel for Europa. Som vanlig har lysluggen fått lov til å prioritere trening foran ritt i februar og mars.

Det fungerte bra i fjor, og laget håper det skal fungere bra også denne gangen.

- Vi ønsker å gi ham en litt myk start. Det viktigste er at han er bra fra Gent-Wevelgem og ut Paris-Roubaix. Han var tett på seieren i Roubaix i fjor, men vi følte likevel han var litt på slutten av sin gode periode. Han dominerte tidlig i Qatar og vi ønsker å holde igjen toppformen noe, sier Dimension Datas performance coach, Rolf Aldag til procycling.no.

Tyskeren noterte seg at nordmannen aldri kom helt i posisjon da det skulle spurtes for topplasseringer på Via Roma.

Men det virket ikke som han tok det altfor tungt.

- Sagan var nødt til å angripe

Den tidligere tyske topprytteren så like godt som alle andre at det ikke var noe å gjøre med utfallet av den 108. utgaven av Milano-Sanremo.

I hvert fall ikke for en rytter som satt hjelpeløst fortapt uten lagkamerater rundt seg.

- Alle forsto at Sagan ikke ønsket å møte Gaviria og Démare i en duell nede på flaten, så han var nødt til angripe. Det vi håpet på var at det skulle være flere ryttere på mellomdistanse mellom feltet og de som angrep like før toppen. Det er enklere å samle det om du kun skal kjøre inn rytteren like foran deg. De to som gikk etter Sagan nå, var de eneste som hadde kapasitet til å gjøre det. I tillegg er de gode utforkjørere. Når det da ender med 20 sekunder i bunnen av Poggio og så har du Sagan foran der med sine tempoegenskaper, ja - så tok du bort alt det taktiske med hele greia. Angrepet som skjedde avgjorde denne utgaven av rittet, resonnerer han.

Sagan og Kwiatkowski ut i full blomst

Til slutt var det ikke Sagan som fikk sprute prosecco utover Via Roma, det var polske Michal Kwiatkowski.

Mannen som allerede har rukket å bli verdensmester, vunnet Strade Bianche, E3 Harelbeke, Amstel Gold Race og nå Milano-Sanremo i en alder av 26 år.

Kwiatkowski og Sagan er to eksponenter for ryttere som brukte midten av 20-årene til å springe ut i full blomst.

For vidunderbarnet Boasson Hagen har det tatt lengre tid, men under fjorårets klassikere var han nærmere enn noen gang tidligere.

Så kanskje er det også håp for Boasson Hagen når de neste monumentene skal deles ut?

- Ja, jeg satser på det. Det føles ut som jeg er på riktig vei i hvert fall, sier Dimension Data-rytteren.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!