- Jeg hadde vunnet «Touren» enkelt

Michael Rasmussen tror på fortsatt sykkelframtid.

«Kyllingen», Michael Rasmussen, tror fortsatt på en framtid som syklist, men han innrømmer at det er frustrerende å vente på en avgjørelse.

Dansken som ble kastet ut av Tour de France i fjor, da han kjørte med ledertrøya, hadde ventet et brev fra det monegaskiske sykkelforbundet fredag om sin sak, men det dukket aldri opp. Likevel sier han til København-avisen Politiken at han er full av optimisme med tanke på å få kjøre igjen.

- Jeg er helt overbevist om at jeg skal klare å finne en arbeidsgiver. De lagene som er interessert venter bare på at saken min skal komme til en avgjørelse. Fysisk er jeg fullstendig klar, sier Rasmussen til Politiken.

Tidligere har CSC-direktør Bjarne Riis sagt at han ikke ser bort fra at han kan komme til å ansette Michael Rasmussen, men først må han bli «renset».
Parkerte Kreuziger 

Michael Rasmussen sier til Politiken at han var på treningstur i fjellene sammen med Roman Kreuziger like før Sveits rundt.

- Jeg kjørte regelrett fra ham opp de bratteste fjellovergangene. Like etter vant han i Sveits. Derfor mener jeg at de andre ikke hadde hatt annet å kjempe om enn annenplassen, dersom jeg hadde fått sjansen til å starte i Touren lørdag, sier den skandaliserte dansken videre.

- Jeg må innrømme at jeg nok kommer til å følge litt med på Tour de France når starten går lørdag, og jeg håper for all del at ikke Cadel Evans vinner. Han bryr jeg meg ikke mye om. Da ville jeg heller at Valverde skal gå til topps, sier Rasmussen i intervjuet med Politiken.
Ingen hykler 

Politikens journalist forteller at både Jesper Worre og Tom Lund, direktør og formann i Danmarks Cykle Union, kom slentrende forbi i det avisen gjorde sitt intervju med «Kyllingen».

INGEN TOURSJANSE: Verken Michael Rasmussen (t.v.) og Alberto Contador deltar i årets Tour de France. Rasmussen er sikker på at han ville ha vunnet om han fikk sjansen. Foto: EPA/Scanpix
INGEN TOURSJANSE: Verken Michael Rasmussen (t.v.) og Alberto Contador deltar i årets Tour de France. Rasmussen er sikker på at han ville ha vunnet om han fikk sjansen. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Lund nikket og sa hei, mens Jesper Worre rakte fram hånden for å hilse. Forsøket på håndtrykk ble aldri besvart av Rasmussen.

- Hvorfor skal jeg hykle? De menneskene er skyld i at jeg befinner meg i mitt livs verste krise, så jeg kan ikke se noen grunn til at jeg skal trykke noen av dem i hånden, sier Rasmussen.

Det er også klart at erstatningssaken han har anlagt mot det nederlandske laget Rabobank fortsetter i Utrecht onsdag, men Rasmussen kommer ikke til å være til stede, for han venter ingen avgjørelse i den saken på lang tid ennå.

(NTB)

- Jeg hadde vunnet «Touren» enkelt