Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg handset først

Dramatisk da Start vant for første gang siden september.

(Dagbladet.no): Viking - Start 1-2.

Viking-spillerne protesterte vilt da dommeren i sluttminuttet blåste straffe for bortelaget, på stillingen 1-1.

Atle Roar Håland tok et svært kort tilløp, og plasserte ballen sikkert i høyre kryss. Det var midtstopperens første scoring for Start, og sørlendingenes første seier for sesongen. 

Det var Viking-innbytter Trygve Åse Lunde som ble syndebukk for hjemmelaget da han handset innenfor egen 16-meter.

-Men jeg er sikker på at to Start-angripere handset før meg. Derfor er det utrolig surt at dommeren blåste for min forseelse, sier Åse Lunde til Dagbladet.no.

Nå får de støtte fra uventet hold.

-Hadde det vært rettferdighet i verden, skulle nok dommeren ha blåst av allerede da jeg var borti ballen med hånda. Men Viking-spillerens hands var kanskje klarere, sier Starts Midttun Lie til Dagbladet.no.

-Alle kjempet om ballen. Hvis det er slik at dommeren skal se alt, så kunne han ha blåst før straffesituasjonen, innrømmer Lie.

 INNRØMMER HANDS: Jon Midttun Lie erkjenner overfor Dagbladet.no at det kunne vært blåst frispark til Viking i situasjonen før Start ble tilkjent straffe.
INNRØMMER HANDS: Jon Midttun Lie erkjenner overfor Dagbladet.no at det kunne vært blåst frispark til Viking i situasjonen før Start ble tilkjent straffe. Vis mer

I Start-leiren har mange klaget på at laget aldri får straffe. I hele fjorårssesongen fikk ikke laget et eneste straffespark. kjempet beinhardt og nærmest kriget seg til en 2-1 seier mot Viking. En straffe i det 90. minutt sørget for jubel i Start-leiren.

– Jeg vet ikke om det var straffe. Uansett synes jeg vi styrer kampen etter en nervøs start, og vi overkjører Viking på deres hjemmebane, sier en fornøyd Start-trener Tom Nordlie.

– Det ser merkelig ut, men det er ikke jeg som dømmer, sier en skuffet Viking-trener Tom Prahl.

Endelig, Ødegaard!

Men det var Viking som kom best i gang. Alexander Ødegaard gjorde endelig slutt på måltørken og ga hjemmelaget 1-0 etter bare fem minutter. I minuttene etterpå kom Viking til flere sjanser, både Nhleko og Ødegaard var gode og frekke på topp.

Men Start ga aldri opp. Anført av en god Fredrik Strømstad på midtbanen, ble Viking presset mer og mer bakover på banen.

Start-innbytter Jon Midttun Lie trengte bare ett minutt på banen før han scoret. Han var også sentral da Start gikk opp til 2-1.

Endelig, Start!

- Jeg handset først

Straffen er den første Start har fått siden comebacket i Tippeligaen. Og da den først kom, var den altså av den tvilsomme sorten.

- Det var vel kanskje på tide, gliste Nordlie til TV 2 etter kampen.

Dermed vant Start sin første seier i årets tippeliga. Laget var solid, men sleit med å komme til store sjanser.

For Viking ble kampen en kraftig nedtur. Laget klarer ikke å dominere på hjemmebane. Ødegaard og Nhleko får for lite støtte fra midtbanen. Nå snakkes det om fotballkrise i Stavanger.

<B>MÅLTØRKEN OVER:</B> Alexander Ødegaard begynte å ligne en flopp, men i dag scoret han i endelig sitt første mål i Viking-trøya. Dessverre for Viking var det til liten nytte.
<B>JAAAAA!</B> Kristofer Hæstad løp bort til Start-fansen etter kampen og jublet på denne måten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media