- Jeg håper å gjøre to-tre gode VM-løp

... og derfor valgte Bjørndalen (41) å droppe mix-stafetten.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (41) ankom VM-byen seint mandag kveld, og den norske skiskytterlegenden stiller topptrimmet i Finland for å kunne plusse på sin imponerende samling med 52 VM- og OL-medaljer.

Og etter å ha testet både form og VM-løype i Kotiolahti i dag, så er veteranen optimist før sitt 18. verdensmesterskap i skiskyting.

- Gjort det jeg skal - Jeg har hatt et bra høydeopphold og en god treningsperiode, så jeg føler at jeg har gjort det jeg skal. Jeg tror dette skal bli ganske bra, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet etter å ha kjørt en tøff økt på VM-stadion tidlig i ettermiddag.

Hans forrige verdenscupseier (sprintgullet i Sotsji-OL telte ikke i verdenscupen) kom nettopp her i finske Kontiolahti, men det er så langt tilbake som 12. februar 2012 - 1117 dager siden.

- Har noen muligheter Men 41-åringen viste med OL-gullet sist vinter at han fortsatt kan hamle opp med alle når alt klaffer. Derfor vet også perfeksjonisten å fintune kroppen til det maksimale før mesterskap.

Og han øyner medaljesjanser her i Finland.

- Jeg skal gå fem løp, så jeg håper at jeg kan gjøre to-tre gode løp. Jeg har noen muligheter og jeg skal prøve å ta dem, sier han til Dagbladet.

Droppet mix-stafett VM innledes med mix-stafett i morgen ettermiddag. Den har Ole Einar Bjørndalen valgt å stå over - til tross for at Norge har vunnet de fire siste mesterskapsgullene i øvelsen med to jenter og to gutter på laget.

- I utgangspunktet var det Emil (Hegle Svendsen) og Johannes (Thingnes Bø) som skulle gå mix-safetten. Jeg fikk en mulighet da Emil ikke ville gå, men da hadde jeg allerede lagt planen min for å gå de fem andre løpene. Da måtte jeg ha endret på høydeoppholdet mitt om jeg skulle ha gått mix-stafett, og det passet dårlig, sier Bjørndalen.

- Men Tarjei er i veldig god form, så jeg tror det skal gå bra.

Norge stiller dermed det dette mix-laget:

Fanny Welle-Strand Horn, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø.

Bjørndalens første VM-start blir lørdagens sprint.

- Vanskelig å kopiere I dag har det vært veldig skiftende vær i Kontiolahti, med svingninger i både temperatur, nedbør og vind. Om det fortsetter
slik kan det bli svært krevende forhold.

- Det er skikkelig vinter nå. Det er veldig løst og tungt føre, og en krevende standplass. Det blir tøffe løp, men det er forhåpentlivis den beste som vinner, sier Ole Einar Bjørndalen.

Norge rasket med seg utrolige 11 VM-gull i ski-VM i Falun. Bjørndalen toner ned forventninger om maken til gullrush i Kontiolahti.

- Langrennsløperne er råe. Det er imponerende det de har prestert, og det blir vanskelig å kopiere det, sier han.

Samtidig skal vi ikke lenger tilbake enn til forrige VM i skiskyting, i tsjekkiske Nove Mesto i 2013, for å finne tidenes norske dominans:

Der vant Norge gull på 8 av 11 VM-øvelser...