- Jeg håper alle blir i Liverpool

LIVERPOOL (Dagbladet): Liverpool er på tabelltoppen og Vegard Heggem deler suksessen. På tribunen sitter Stig Inge Bjørnebye, Øyvind Leonhardsen og Bjørn Tore Kvarme. Og sammen med Dagbladet sitter han som har plassert dem der - Gerard Houllier.

- Jeg håper de blir i klubben, sier franskmannen.

Ryktebørsen TEAMtalk meldte i går at Stig Inge Bjørnebye har vært hos Houllier og bedt om overgang. Det er helt feil.

- Tøv, hvor kan de ha det fra, sier Stig Inge til Dagbladet. - Jeg blir i Liverpool for å vise at jeg er god nok for laget.

Gerard Houllier deler Bjørnebyes oppfatning. Og bedre: Han har minimalt med luft mellom tommelen og pekefingeren når han billedgjør forskjellen fra tribunen og ned til Liverpools venstreback.

- Det er bare mye som skiller - nesten ingen ting, sier Houllier. - Men akkurat nå foretrekker jeg å bruke Steve Staunton.

Gerard Houllier er manageren som sa nei til eneansvaret i Sheffield Wednesday og Celtic for å dele Liverpool-jobben med Roy Evans. Sånn ser det i hvert fall ut på Liverpools brevark. Men i virkeligheten og det daglige arbeidet rundt treningsfeltet Melwood og Anfield Road er det Houllier som styrer.

Med bestemt vennlighet, nytt trener-team og nye tanker.

Leo er langt nede

Tankene om de norske - og deres framtid i Liverpool - er som følger:

Vegard Heggem: - Vi hadde undersøkt nøye og visste hva vi gjorde da vi kjøpte Vegard. Han er eksellent og akkurat den moderne sidebacken vi trenger. Men - han må jobbe med det defensive. Det kommer helt sikkert.

Stig Inge Bjørnebye: - En meget bra venstreback med et sterkt venstrebein. Og så har han et sterkt hode. Stig jobber intenst for å komme tilbake. Jeg er ikke redd for han.

Bjørn Tore Kvarme: - Han liker jeg veldig godt. Bjørn Tore kan spille både høyreback og sentralt. Og derfor er han veldig viktig. Han skal følges opp nøye.

Øyvind Leonhardsen: - For tida henger han litt med hodet. Når det går over, vil han bli bedre og komme tilbake. Leo arbeider hardt over alt og er en viktig spiller for laget.

Fellesnevner: - Topp profesjonelle med helt spesielle holdninger.

Føler med Semb

Spørsmålet da handler om tålmodighet. Og ikke Gerard Houlliers. For han har allerede sagt at han håper hele den norske kvartetten blir i Liverpool. Men - er han managertypen som går til en spiller og sier fra den dagen han føler at en miljøforandring vil være det beste for karrieren?

- Hvis jeg merker at holdningene blir feil og innsatsen i forhold til spillergruppa ikke er som vi ønsker - ja. Da er det beste å flytte på seg. Men alt skjer så fort i fotball - du vet aldri. Og du vinner ikke et eneste trofé uten en god benk. Det må være stor konkurranse om plassene.

- Norges landslagstrener er bekymret for alle som sitter på reservebenker rundt om i England. Har du forståelse for det?

- Jeg skjønner treneren, jeg skjønner følelsene og jeg bryr meg, sier Houllier.

Liverpool-trener Gerard Houllier håper alle de morske spillerne i klubben blir selv om de ikke har fast plass på laget.