Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg håper at dette kan bidra til at kvaliteten på kommentarene bedres

Den norske smøresjefen går i klinsj med kommentarfeltsynserne.

VIL HA EN BEDRE DEBATT: Smøresjef Knut Nystad bidrar med perspektivet fra smørerne inn i langrennsdebatten som kommer til å rase fram til sesongavslutningen i mars.
Foto:Erik Berglund
VIL HA EN BEDRE DEBATT: Smøresjef Knut Nystad bidrar med perspektivet fra smørerne inn i langrennsdebatten som kommer til å rase fram til sesongavslutningen i mars. Foto:Erik Berglund Vis mer

(Dagbladet): Den norske smøresjefen Knut Nystad er vant til å måtte forklare seg når de norske langrennsløperne ikke vinner skirenn som planlagt. Men selv på dager der det ikke nødvendigvis er åpenbart at det er smørerne som har bommet, er det stort engasjement rundt nordmennenes ski.

Til tross for at de norske gutta hadde tre av de fire første lagene i mål på gårsdagens stafett, lot smøresjefen seg more av at avisleserne skyldte på skiene da Petter Northug og Finn Hågen Krogh ikke skled inn Maxim Vylegsjanin på vei nedover den siste bakken.

Pissidrett
«Jeg må først og fremst si er jeg imponert over hvor mye langrenn, (ofte referert til som den lille pissidretten som ingen bryr seg om), inspirerer og motiverer folk til å bruke store deler av en søndagskveld (hviledagen) til å slenge meldinger frem og tilbake i kommentarfeltene,» skriver Knut Nystad i et skråblikk på sin egen blogg han kaller «Elendige møkkaski.»

Nystad leser normalt ikke så mye av det som skrives i avisene, men denne gangen klarte han altså ikke å la være. Smøresjefen er glad for at langrenn skaper så voldsomt engasjement, men er ikke veldig imponert over kvaliteten på kommentarene.

Gjennom blogginnlegget håper han å kunne bidra til en mer nyansert diskusjon om ski, form og prestasjon i langrennssporet framover.

Ikke redd
«Jeg kan selvsagt syte og klage på mangel av kunnskap blant folk flest om ski på toppnivå, men jeg tror det er bedre at jeg hever meg over det nivået og heller prøver å spre litt mer informasjon og kunnskap slik at folk kan bruke de små grå til å tenke objektivt og rasjonelt før det emosjonelle snøskredet, utløst av at en i rød drakt ble slått på målstreken, manifesterer seg i sterke «sannheter» i kommentarfeltarenaen,» skriver Nystad.

- Du er sikker på at du tør å gå i rette med dem som skriver i kommentarfeltene?

- Ja, jeg tør det meste, vet du. Når du har en jobb som det bare fins en av i landet er du vant til å være upopulær, ler Nystad da Dagbladet tar kontakt med ham.

- Poenget er jo at det er fint at man har tanker og refleksjoner rundt dette. Engasjementet er jo voldsomt, og det er bra. Men kanskje jeg kan bidra med et litt annet blikk på dette?

Les Knut Nystads blogginnlegg her!