- Jeg håper at en bombe eksploderer på banen

Tennisstjerna Fabio Fognini straffes for kommentar.

BOT: Tennisspilleren Fabio Fognini må betale 26.000 kroner for en utbrudd i Wimbledon-turneringen, Foto: AP Photo/Alastair Grant)
BOT: Tennisspilleren Fabio Fognini må betale 26.000 kroner for en utbrudd i Wimbledon-turneringen, Foto: AP Photo/Alastair Grant) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tennisspilleren Fabio Fognini må betale 26.000 kroner for en utbrudd i Wimbledon-turneringen. – Jeg håper at en bombe vil eksplodere på banen, skal han ha sagt.

Det melder turneringsarrangør All England Club. Fognini får forelegget for «uprofesjonell opptreden».

Italienerens utbrudd kom i tapet mot amerikanske Tennys Sandgren i tredje runde av turneringen lørdag. Fognini var angivelig utilfreds med å spille på en av de mindre banene i turneringen.

I etterkant av utbruddet på italiensk beklaget han seg.

- Noe skjedde på banen. Hvis noen føler seg støtt, beklager jeg. Ikke noe problem. Mesteparten av tiden du er på banen, er du frustrert, sa 32-åringen.

Fognini risikerer også utelukkelse fra to Grand Slam-turneringer for tidligere oppførsel. I US Open i 2017 måtte han betale cirka 830.000 kroner for tilrop mot en kvinnelig dommer.

Italieneren er derimot ikke den eneste som er ilagt straff. Serena Williams må betale cirka 86.000 kroner for å ødelagt deler av en bane med sin racket på trening i forkant av turneringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer